Už atsisakymą kariauti Ukrainoje rusui skirta penkerių metų įkalinimo bausmė | KaunoDiena.lt

UŽ ATSISAKYMĄ KARIAUTI UKRAINOJE RUSUI SKIRTA PENKERIŲ METŲ ĮKALINIMO BAUSMĖ

Rusijos teismas nuteisė 24 metų profesionalų karį penkerių metų laisvės atėmimo bausme už atsisakymą kariauti Ukrainoje, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Karys, „nenorėdamas dalyvauti specialiojoje karinėje operacijoje“, 2022 metų gegužę neatvyko į tarnybą, pranešė Uralo pietuose esančios Baškirijos respublikos teismų spaudos tarnyba.

Teisėsaugos institucijos šį vyrą, Marselį Kandarovą, surado rugsėjo mėnesį, sakoma pareiškime.

Atskirai karinis tribunolas pranešė, kad nuteisė M. Kandarovą penkerius metus kalėti už vengimą atlikti karinę tarnybą mobilizacijos metu.

Rugsėjo pabaigoje Rusija paskelbė mobilizuojanti 300 000 vyrų savo pajėgoms Ukrainoje sustiprinti.

Dėl paskelbtos mobilizacijos daug vyrų išvyko iš Rusijos, pirmiausia – į kaimynines šalis, įskaitant Armėniją, Sakartvelą ir Kazachstaną.

Kritikai teigia, kad daugelis mobilizuotų vyrų beveik neturėjo jokios patirties mūšio lauke ir prieš siunčiant juos į frontą buvo menkai apmokyti.

Atskirai Maskvos karinis tribunolas nuteisė kitą karį kalėti pusšeštų metų už tai, kad jis per ginčą sumušė karininką, trečiadienį pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

TASS teigė, kad karys išreiškė „savo nepasitenkinimą“ mobilizuotų karių mokymu netoli Maskvos.

Kalbėdamas jis pūtė cigaretės dūmus karininkui į veidą, karininkas į tai sureagavo jį pastumdamas. Tada eilinis taip pat pastūmė karininką.

Internete išplatintame incidento vaizdo įraše užfiksuota, kaip karys skundžiasi prastu mokymu, vartoja necenzūrinius žodžius ir vadina pratybas imitacija.

Gairės: karas Ukrainoje, rusų kariai, atsisakymas kariauti, bausmė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS