V. Putinas nurodė kariuomenei padėti gesinti Rusijos rytuose degančius miškus | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS NURODĖ KARIUOMENEI PADĖTI GESINTI RUSIJOS RYTUOSE DEGANČIUS MIŠKUS

  • 1

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį liepė kariuomenei padėti gesinti miškų gaisrus, apėmusius beveik 30 tūkst. kv. km plotą Sibire ir Tolimuosiuose Rytuose.

Apie tokį įsakymą pranešė valstybinės naujienų agentūros, nepatikslinusios, kokių veiksmų imsis kariškiai.

Tuo metu vyriausybė informavo, kad gynybos viceministro Dmitrijaus Bulgakovo vadovaujama operatyvinė grupė išskrenda į Krasnojarsko kraštą, kur siaučia gaisrai.

„Remiantis Rusijos gynybos ministro, armijos generolo Sergejaus Šoigu įsakymu... įsteigtas operatyvinis štabas, koordinuosiantis pajėgas ir priemones, pasitelkiamas padedant gesinti miškų gaisrus Krasnojarsko krašte“, – pažymima Gynybos ministerijos pranešime.

Per gaisrus, kurių bendras plotas prilygsta Belgijos dydžiui, milžiniškas dūmų debesis apgaubė didelę dalį Rusijos rytinės dalies. Pranešama, kad dūmai jau pasiekė ir Mongolijos teritoriją.

Už miškų gaisrų gesinimą iš oro atsakinga Rusijos agentūra „Avialesoochrana“ trečiadienį informavo, kad maždaug 28 tūkst. kv. km bendro ploto degantys ruožai yra sunkiai pasiekiamuose rajonuose.

Pasak institucijos, tose negyvenamose vietovėse su liepsnomis nekovojama, nes padidėtų kaštai ir kiltų pavojus gelbėtojų gyvybei.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kotas

Atsibudo, kai jau pusė taigos liko be medžių. žvėrių ir paukščių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS