V. Putinas pasveikino rusų pajėgas su Luhansko „išvadavimu“ | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS PASVEIKINO RUSŲ PAJĖGAS SU LUHANSKO „IŠVADAVIMU“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putimas pasveikino rusų pajėgas su Rytų Ukrainos Luhansko srities „išvadavimu“, praneša agentūra „Reuters“.

Operacijoje dalyvavę kariai turėtų pailsėti, sakė V. Putinas per televiziją transliuotame susitikime su gynybos ministru Sergejumi Šoigu. Tačiau kiti kariniai daliniai esą turi tęsti kovą.

Luhansko, kuris kartu su Donecko regionu sudaro Donbasą, užėmimas yra svarbi pergalė V. Putinui vasario 24-ąją pradėtame kare prieš Ukrainą.

Nesveikins J. Bideno su Nepriklausomybės diena

Pykdamas dėl, jo nuomone, Rusijai priešiškos JAV politikos, Kremliaus vadovas šiais metais savo kolegos Joe Bideno nesveikins su JAV Nepriklausomybės diena. „Ne, šiais metais sveikinimo telegrama nebus siunčiama“, – pirmadienį sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja agentūra „Interfax“.

„Tai susiję su tuo, kad šie metai tapo nedraugiškos Jungtinių Valstijų politikos mūsų šalies atžvilgiu apogėjumi, – paaiškino jis. – Todėl šiomis aplinkybėmis, vargu, ar dera siųsti tokį sveikinimą“.

JAV Nepriklausomybės dieną mini liepos 4-ąją.

Rusijos ir JAV santykiai, kurie jau pastaraisiais metais buvo prasti, nuo Maskvos invazijos į Ukrainą vasario pabaigoje pasiekė žemiausią tašką.

Nepaisant savo agresijos prieš kaimyninę šalį, Maskva vaizduoja save kaip tariamai antirusiškos užsienio politikos auką. Ypač Rusijos vadovybę erzina Vakarų ginklų siuntos Ukrainai bei planuojama NATO plėtra.

Gairės: Vladimiras Putinas, karas Ukrainoje, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS