V. Putinas: Rusija atidžiai studijuoja Afrikos pasiūlymus dėl karo Ukrainoje užbaigimo | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS: RUSIJA ATIDŽIAI STUDIJUOJA AFRIKOS PASIŪLYMUS DĖL KARO UKRAINOJE UŽBAIGIMO

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį sakė, kad Maskva atidžiai studijuoja kai kurių Afrikos šalių lyderių pateiktus pasiūlymus dėl konflikto Ukrainoje užbaigimo.

„Gerbiame jūsų iniciatyvas ir atidžiai jas studijuojame“, – sakė V. Putinas antrąją Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimo Sankt Peterburge dieną.

„Ankstesnės tarpininkavimo iniciatyvos buvo monopolizuotos vadinamųjų pažangių demokratinių šalių. Dabar Afrika taip pat pasirengusi padėti spręsti problemas, kurios, atrodo, nepriklauso jos prioritetams“, – pareiškė jis.

Rusijos ir Afrikos aukščiausiojo lygio susitikimas surengtas po to, kai Rusija pasitraukė iš susitarimo dėl Ukrainos grūdų eksporto Juodąja jūra. Šis Maskvos žingsnis kelia susirūpinimą Afrikos valstybėms.

Ketvirtadienį V. Putinas, pradėdamas susitikimą su Afrikos lyderiais, pažadėjo šešioms šio žemyno šalims nemokamai atsiųsti iki 50 tūkst. tonų grūdų.

Birželį Afrikos delegacija lankėsi Kyjive, o vėliau vyko į Maskvą pasiūlyti savo pagalbos sprendžiant Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą klausimą.

Tarp Afrikos siūlymų buvo karinis deeskalavimas, saugumo garantijos abiem pusėms ir abipusis suvereniteto pripažinimas.

Kyjivas atmetė šį pasiūlymą, sakydamas, kad jis įšaldytų konfliktą ir neužtikrintų Maskvos pajėgų pasitraukimo iš Ukrainos teritorijos.

Anksčiau Kremlius taip pat teigė, kad šiuos Afrikos pasiūlymus būtų labai sunku įgyvendinti.

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, Afrikos šalys, karo Ukrainoje užbaigimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS