V. Putinas: Ukrainoje viskas vyksta pagal planą | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS: UKRAINOJE VISKAS VYKSTA PAGAL PLANĄ

Praėjus daugiau kaip keturiems mėnesiams nuo Rusijos invazijos į Ukrainą Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas dar kartą pareiškė, kad kariniai veiksmai vyksta pagal planą. „Darbas vyksta ramiai, ritmiškai, daliniai juda ir pasiekia linijas, kurios jiems nurodytos kaip etapo tikslai“, – pareiškė V. Putinas trečiadienį rusų žurnalistams Turkmėnijos sostinėje Ašchabade. „Viskas vyksta pagal planą“, - citavo jį Rusijos naujienų agentūra TASS.

V. Putinas pakartojo „specialiosios operacijos“ – taip Rusijos vadovybė vadina karą Ukrainoje – tikslus. Esą būtina „išlaisvinti“ Donbasą, „apsaugoti“ tenykščius gyventojus ir „sukurti sąlygas, kurios garantuotų Rusijos saugumą“. NATO norėjo paversti Ukrainą „antirusišku placdarmu“, - patvirtino jis jau anksčiau išsakytą karo argumentą.

V. Putinas nenorėjo komentuoti, kiek dar laiko tęsis kariniai veiksmai. „Būtų neteisinga nustatyti kokius nors terminus“, - sakė jis. Intensyvesni veiksmai esą reikštų didesnius nuostolius, ir „mes pirmiausiai turime pagalvoti apie tai, kaip išsaugoti savo vaikinų gyvybes“. Rusų karius V. Putinas pavadino „didvyriais“. Apie juos esą turėtų būti kuriamos dainos ir eilėraščiai, jiems turėtų būti statomi paminklai.

Gairės: Vladimiras Putinas, karas Ukrainoje, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS