V. Putino kritikas A. Navalnas ragina gyventojus sekmadienį rinktis į protestus prieš karą | KaunoDiena.lt

V. PUTINO KRITIKAS A. NAVALNAS RAGINA GYVENTOJUS SEKMADIENĮ RINKTIS Į PROTESTUS PRIEŠ KARĄ

Kalinamas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas ragina žmones sekmadienį Rusijoje ir užsienyje rinktis į protestus prieš karą Ukrainoje, praneša agentūra „Reuters“.

Jis apkaltino prezidentą Vladimirą Putiną darant gėdą Rusijos vėliavai ir rusų kalbai. Opozicionierius savo interneto dienoraštyje paragino žmones įveikti baimę dėl dalyvavimo mitinguose ir užpildyti miestų aikštes, „Parodykite pasauliui, kad rusai nenori karo“, – reikalavo A. Navalnas.

Maskvos institucijos tuo tarpu uždraudė karo priešininkų bei Rusijos ginkluotųjų pajėgų rėmėjų demonstracijas. Miestas draudimą penktadienį argumentavo epidemiologine padėtimi Rusijoje dėl koronaviruso pandemijos. Tačiau institucijos nepateikė duomenų, kas prašė leidimo mitingams ir kokia proga.

Apie protesto eitynes buvo paskelbusi liberali opozicinė partija „Jabloko“, griežtai kritikuojantį prezidento V. Putino invaziją į Ukrainą. Nepriklausomo portalo „Meduza“ teigimu, buvo prašymų ir dėl demonstracijos, kuriuos pateikė Kremliaus „karinės specialiosios operacijos“ Ukrainoje rėmėjai.

Demonstracijos Rusijoje seniai draudžiamos dėl pandemijos. Dešimtyse miestų žmonės pastaruoju metu, nepaisydami areštų baimės ir didelių baudų, spontaniškai išėjo į gatves, kad pasmerktų V. Putino karą Ukrainoje. Buvo sulaikyta tūkstančiai žmonių.

Gairės: Aleksejus Navalnas, protestai, protestai Rusijoje, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS