V. Zelenskio kabinetas prakalbo apie lūžį kare: netrukus bus netikėtumų | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIO KABINETAS PRAKALBO APIE LŪŽĮ KARE: NETRUKUS BUS NETIKĖTUMŲ

  • 0

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas prakalbo apie bręstančius pokyčius kare.

„Dabar su V. Zelenskiu beveik kasdien kalbame apie „HIMARS“, „M777“ haubicas, oro gynybos sistemas. Taip pat apie sankcijas Rusijai. Jis domisi ginklų efektyvumu, kad būtų galima padaryti kiek įmanoma daugiau didinant atsargas. Mes nuolat bendraujame su savo karine vadovybe – žinome, ko armijai reikia., kad pavyktų laimėti tam tikrose fronto srityse“, – socialiniame tinkle „Telegram“ rašė jis.

Pasak A. Jermako, yra daug puikių naujienų. „Pokalbiuose su JAV prezidento patarėju nacionalinio saugumo klausimais Jacobu Sullivanu aptarėme, kaip paspartinti sunkiosios ginkluotės pristatymą. Netrukus vėl kalbėsiu su juo apie naują JAV karinės pagalbos paketą. Laukiame dar keturių ir daugiau „HIMARS““, – detalizavo Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas.

Jis pabrėžė, kad dabar svarbu neleisti rusų kariams pratęsti karo iki žiemos. „Prezidentas yra rimtai pasirengęs padaryti viską, kad mūsų teritorijos būtų kuo greičiau išlaisvintos. Esame pasiruošę kalbėtis su pasaulio lyderiais, įrodyti Ukrainos poziciją. Daug kas priklauso nuo mūsų karių pasirengimo. Mes pakeisime šio karo eigą. Netrukus bus daug netikėtumų“, – užsiminė A. Jermakas.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, karo eiga, Ginkluotė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS