V. Zelenskis kreipėsi į Rusijos karius: dinkite iš čia, gelbėkite savo gyvybes | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS KREIPĖSI Į RUSIJOS KARIUS: DINKITE IŠ ČIA, GELBĖKITE SAVO GYVYBES

Pirmadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vėl kreipėsi į rusų invazijos kamuojamą tautą. Šįkart – ukrainiečių ir rusų kalbomis. Jis rusų kariams pasiūlė mesti ginkluotę, napaklusti vadams ir išeiti.

„Kam jums to reikia?“ – pirmadienio rytą kartojo Ukrainos prezidentas V. Zelenskis, kreipdamasis į rusus.

„Ko jūs čia atėjote? Dėl ko jūsų karinės technikos kolonos eina prieš mus?“ – užpuolikų ir jų artimųjų, jų tautiečių klausė šalies vadovas.

„Meskite savo techniką ir dinkite iš čia. Neklausykite vadų, neklausykite propagandistų.  Gelbėkite savo gyvybes – išeikite“, – ragino V. Zelenskis.

Kreipimesi ukrainiečių ir rusų kalbomis jis drąsino ir ukrainiečius. „Kai kandidatavau į prezidentus, sakiau, kad kiekvienas iš mūsų esame prezidentas. Nes visi esame atsakingi už savo šalį. Už mūsų gražiąją Ukrainą. O dabar nutiko taip, kad kiekvienas iš mūsų esame karys. Karys savo vietoje. Ir esu tikras, kad laimės kiekvienas iš mūsų. Šlovė Ukrainai!“ – kalbėjo V. Zelenskis.

Taip pat Ukrainos prezidentas užsiminė, kad kovoti už Ukrainą leis dabar kalintiems asmenims, jei šie išreikš tokį norą, kad išpirktų savo kaltę. Kaliniai keliaus į karčiausius apgulties taškus.

Jo teigimu, per Kremliaus puolimą gyvybės neteko jau daugiau kaip 4500 Rusijos kareivių.

Taip pat Ukrainos prezidentas paragino Europos Sąjungą (ES) nedelsiant priimti jo šalį į bloką.

„Kreipiamės į ES, kad Ukraina galėtų nedelsiant įstoti pagal naują specialią procedūrą, – vaizdo kreipimesi teigė V. Zelenskis. – Mūsų tikslas yra būti kartu su visais europiečiais, ir, svarbiausia, turėti lygias teises. Esu tikras, kad tai sąžininga. Esu tikras, kad tai įmanoma“.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, kalba, Rusijos kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS