V. Zelenskis: mane mėginta nužudyti daugiau nei dešimt kartų | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS: MANE MĖGINTA NUŽUDYTI DAUGIAU NEI DEŠIMT KARTŲ

Interviu Italijos televizijos kanalo „Rai1“ laidai „Cinque Minuti“ Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad į jį kėsintasi daugiau nei dešimt kartų. Jis kalbėjo apie Rusijos raketos smūgį Odesoje, kai ten lankėsi kartu su Graikijos ministru pirmininku, pranešė „Ukrinform“.

V. Zelenskio žodžiais, Ukrainos specialiųjų tarnybų duomenimis, Rusijos specialiosios tarnybos mėgino jį nužudyti daugiau nei dešimt kartų. „Bet aš neskaičiuoju. Pavojus nuolat gresia visiems mūsų žmonėms, kariškiams ir civiliams. Esu šalies prezidentas, todėl taip pat rizikuoju“, – sakė V. Zelenskis.

Pasak jo, balistinės raketos smūgis į Odesą per Graikijos premjero vizitą buvo surengtas labai greitai ir Ukrainos pajėgos nespėjo atsakyti. „Balistinė raketa smogė maždaug už 300-400 metrų. Ji atskriejo labai greitai. Nežinau, į ką ji pataikė. Bet kuriuo atveju kalbu ne apie save, o apie pagarbą kitų valstybių lyderiams, kitų valstybių žmonėms. [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas jos neturi“, – sakė prezidentas.

V. Zelenskio teigimu, Graikijos vyriausybės vadovas buvo labai nustebęs. „Bet ne aš, nes mes visi žinome, kad jis [Putinas] nesustoja, žudo ir terorizuoja ne tik karius, bet ir visą piliečių visuomenę. Sunku pasakyti, kur taikėsi Rusijos kariuomenė, bet kuriuo atveju, tai viršija sveiką protą“, – sakė V. Zelenskis.

Anksčiau pranešta, kad kovo 6 d. V. Zelenskiui ir Graikijos ministrui pirmininkui Kyriakui Mitsotakiui lankantis Odesos komerciniame jūrų uoste ten nugriaudėjo sprogimas, buvo žuvusių ir sužeistų žmonių.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, pasikėsinimas nužudyti, karas Ukrainoje, Odesa
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS