V. Zelenskis: Maskvos despotijai ateis galas | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS: MASKVOS DESPOTIJAI ATEIS GALAS

  • 0

Ukrainą po bemiegės apšaudymų nakties – ryte vėl užgriuvo rusų raketų ir dronų banga. Virš sostinės Kijevo vien naktį numušta keliasdešimt taikinių. Gyvenimas Ukrainoje net dėl kraugeriškų atakų nestoja - į Kijevo metro požemius pasislėpti nubėgusi pora net spėjo susituokti, praneša LNK.

Dar viena baimės kupina naktis Ukrainai. Rusija atakavo raketomis ir dronais nuo pietinės Odesos iki Sumų šiaurėje ir Lvivo vakaruose. Charkivo srityje atskriejusi raketa sužeidė šešis žmonės, įskaitant du vaikus ir nėščią moterį.

„Naktį okupantai paleido iki 40 sparnuotųjų raketų iš devynių lėktuvų Kaspijos jūros regione. Iš šiaurės ir pietų atakavo iranietiškais dronais. Jų buvo 35, o Ukrainos gynėjai sunaikino net 67 oro taikinius“, – pasakojo Ukrainos pajėgų jungtinio štabo atstovas Arkadij Kovaliov.

Senjorė rodo iš Kijevo srities, kas liko po naktinio bombardavimo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Matote, viskas nuklota duženų, bet aš sveika“, – aiškino senjorė iš Kijevo srities.

Pačios sostinės gyventojai ne tik naktį slėpėsi nuo atakų, bet ir dieną kilo panika, teko vėl bėgti į slėptuves dėl naujų apšaudymų. Jaunavedžiai net metro stotyje atšoko vestuves.

Meras Vitalijus Klyčko patvirtino, kad dauguma pasigirdusių sprogimų – oro gynybos darbas. Raketų liekanos krito keliuose rajonuose.

Ši vairuotoja mirties išvengė, nuolaužos suskaldė tik priekinį automobilio stiklą.

„Pasigirdo sprogimas, greičiausiai įskriejo į statybvietę, iš ten pasipylė plytos ir lentos. Raketų nuolaužų buvo ir gatvėje“, – pasakojo mirties išvengusi mergina.

Per savo istoriją Kijevas patyrė įvairių užpuolikų žiaurumų, išgyveno ir pergyvens rusų, jokių okupantų čia nebus.

Ukrainos sostinė, vien gegužę tokių atakų atlaikė jau 16. Vakar turėjo būti švenčiama Kijevo miesto diena kuri būdavo švenčiama gatvėje. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tvirtina, kad Kijevas nepalaužiamas, o Vladimiro Putino rėžimas kris.

„Per savo istoriją Kijevas patyrė įvairių užpuolikų žiaurumų, išgyveno ir pergyvens rusų, jokių okupantų čia nebus. Visa Ukraina padarys galą Maskvos despotijai“, – tvirtai pasakė V. Zelenskis.

Belgorodo srityje, Rusijoje, jau kasdien neramu. Gubernatorius skundžiasi, kad net kelios Rusijos gyvenvietės buvo apšaudytos, o kaltę verčia Ukrainai ir agituoja toliau okupuoti jos žemes.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, karas, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS