V. Zelenskis paragino Europą neremti Rusijos karo mašinos: nė vieno euro okupantams! | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS PARAGINO EUROPĄ NEREMTI RUSIJOS KARO MAŠINOS: NĖ VIENO EURO OKUPANTAMS!

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino Vokietijos ir visos Europos piliečius neremti Rusijos karinės mašinos.

Vaizdo įrašą, kuriame šis prašymas, jis paskelbė feisbuko paskyroje.

„Vokiečiai, jūs turite galią. Europa turi galią. Jūs galingesni už bet kokias raketas, bet kokius tankus. Be prekybos su jumis, be jūsų įmonių ir bankų Rusija neturės pinigų šiam karui. Todėl tebūnie taika ir kuo greičiau“, – kalbėjo V. Zelenskis.

Kaip skelbia UNIAN, jis pabrėžė, kad niekas neturi teisės naikinti žmonių ir suskaldyti Europos. „Įspėjome jūsų politikus, kad kai Maskva sprendžia, ar turite dujų ir kiek jos kainuoja, yra pavojinga. Sakėme, kad reikia sankcijų, jog šis karas neprasidėtų. Ir kai Rusijos raketos pataikė į teritoriją už 20 kilometrų nuo NATO valstybių sienų, kai Rusijos tankai apšaudė mūsų atominę elektrinę, tada pagaliau visiems tapo aišku, kad reikia klausyti Ukrainos“, – sakė  Ukrainos prezidentas.

Dvidešimt šeštoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Jis pridūrė, kad tada visi suprato, jog Ukrainą reikia remti, „nes nuo to priklauso jūsų gyvybės“.

„Prašau neremti Rusijos karo mašinos – nė vieno euro okupantams. Uždarykite jiems visus savo uostus, nepristatykite prekių, atsisakykite Rusijos energetinių išteklių. Darykite spaudimą Rusijai palikti Ukrainą. Ir aš tikiu, aš žinau, kad taika įmanoma. Bet jūs turite veikti, kad pasiektumėme taiką – visi Vokietijoje, visi Europoje“, – pabrėžė V. Zelenskis.

GALERIJA

  • V. Zelenskis paragino Europą neremti Rusijos karo mašinos: nė vieno euro okupantams!
Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, parama Rusijai, Europa, raginimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS