V. Zelenskis: aš pasirengęs kalbėtis su V. Putinu, bet be jo tarpininkų | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS: AŠ PASIRENGĘS KALBĖTIS SU V. PUTINU, BET BE JO TARPININKŲ

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirengęs deryboms su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, bet tik dialogo, o ne ultimatumų sąlygomis.

Ukrainos vadovas tai pareiškė interviu Italijos televizijos kanalui „Rai 1“.

„Aš pasirengęs kalbėtis su V. Putinu. Bet tik su juo. Be jo tarpininkų. Ir dialogo, o ne ultimatumų sąlygomis“, – sakė V. Zelenskis.

Jis pabrėžė, jog pradėti derybas darosi vis sunkiau, kadangi išvaduotose Ukrainos teritorijose kasdien paaiškėja naujų Rusijos kariuomenės nusikaltimų faktų.

„Šiandien dialogas neįmanomas be tvirtos pozicijos Rusijos veiksmų atžvilgiu. Visi vieningai sutaria, kad turi būti atkurtas Ukrainos teritorijos vientisumas, bent jau taip man sako Europos, JAV, Kanados lyderiai. Be stiprios armijos Ukraina ir prie derybų stalo nebus stipri, o mums reikalinga ši jėga“, – sakė V. Zelenskis.

Anot jo, Rusija turi žengti pirmą suprantamą žingsnį – atitraukti savo kariuomenę į pozicijas, kuriose ji buvo iki vasario 24 d.

79-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Mes neįstengsime susigrąžinti žuvusių žmonių, vaikų, ir už tai nebus atleista.

„Derybose mes pasirengę kalbėtis, bet bent jau išeikite iš tos teritorijos, kurią jūs okupavote nuo vasario 24 d. Tai būtų pirmas suprantamas žingsnis, kad būtų galima apie kažką kalbėtis. Tačiau mes negirdime atsakymo į šį pasiūlymą“, – pažymėjo V. Zelenskis.

„Bet mes neįstengsime susigrąžinti žuvusių žmonių, vaikų, ir už tai nebus atleista“, – pridūrė Ukrainos prezidentas.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, derybos, Vladimiras Putinas, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS