V. Zelenskis po Rusijos raketos smūgio į kultūros namus: absoliutus blogis, absoliutus kvailumas | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS PO RUSIJOS RAKETOS SMŪGIO Į KULTŪROS NAMUS: ABSOLIUTUS BLOGIS, ABSOLIUTUS KVAILUMAS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį užsipuolė Rusiją dėl smūgių, per kuriuos Rytų Ukrainoje buvo sugriautas neseniai atnaujintas kultūros centras, sužeisti septyni žmonės, tarp jų – vaikas.

Pareiškime socialinėje žiniasklaidoje V. Zelenskis sakė, kad Rusijos smūgiai buvo nukreipti į „ką tik renovuotus kultūros namus“ Lozovos mieste rytiniame Charkivo regione. V. Zelenskio išplatintame atakos vaizdo įraše matyti juodi dūmai, gaubiantys didelį pastatą šalia gyvenamųjų namų, ir pravažiuojantys automobiliai, po didelio sprogimo į visas puses išsilaksčiusios nuolaužos. „Okupantai laiko kultūrą, švietimą ir žmoniją savo priešais. Jie negaili nei raketų, nei bombų“, – socialinėje žiniasklaidoje parašė V. Zelenskis, apibūdinęs ataką kaip „visišką blogį“ ir „visišką kvailumą“.

Vietos sveikatos apsaugos pareigūnas Viktoras Zabašta naujienų agentūrai „Interfax-Ukraine“ sakė, kad per ataką  sužeisti septyni žmonės. „Nė vienas jų dar nemirė“, – pridūrė jis.

Nuo vasario 24 d., kai pradėjo invaziją į Ukrainą, Rusija nuolat kaltinama taikymusi į civilinę infrastruktūrą. Per karą nusiaubti keli miestų centrai. Pietuose esantis Mariupolis beveik visiškai sugriautas. Maskvos pajėgos kaltinamos kovo mėnesį smogusios teatrui pietiniame uostamiestyje ir nužudžiusios šimtus jame prisiglaudusių civilių.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Lozovas, raketos smūgis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS