V. Zelenskis: Rusija kartoja Antrojo pasaulinio karo istoriją, sustabdykime šią velnišką armadą! | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS: RUSIJA KARTOJA ANTROJO PASAULINIO KARO ISTORIJĄ, SUSTABDYKIME ŠIĄ VELNIŠKĄ ARMADĄ!

  • 0

Pasak Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, išlaisvinti Ukrainos žemę ir pasiekti pergalę yra ukrainiečių nacionalinis tikslas, praneša „Ukrinform“.

„Birželio 22-ąją minima Gedulo ir karo aukų atminimo diena. Karas, kuris turėjo likti dvidešimtojo amžiaus istorijoje ir niekada nepasikartoti, kartojasi. Šiandien netrūksta kalbų, kad Rusija vasario 24-ąją padarė tą patį, ką birželio 22-ąją padarė naciai. Apie tai šnekama, bet aš noriu pridėti dar vieną dalyką: tada nuo invazijos ryto iki agresoriaus pralaimėjimo praėjo 1418 dienų. Turime išlaisvinti savo žemę ir pasiekti pergalę, bet greičiau. Daug greičiau. Tai yra mūsų nacionalinis tikslas, kurio siekdami turime dirbti kasdien. Ne tik valstybė, bet ir kiekvienas pilietis tokiame lygyje, kuriame tai įmanoma“, – sakė V. Zelenskis.

Pasak jo, okupantai per Nikolajevą paleido septynias raketas. Laimė, niekas nežuvo, bet penki žmonės buvo sužeisti. Smūgių būta ir Charkivo srityje. Čia yra aukų. Taip pat rusų kariai apšaudė ir Černihivo ir Sumų regionų sienas.

„Donbase – didžiuliai oro ir artilerijos smūgiai. Okupantų tikslas šia kryptimi išlieka tas pats – žingsnis po žingsnio sunaikinti visą Donbasą. Lysyčanską, Slovjanską, Kramatorską – bet kurį miestą, kad padarytų viską kaip Mariupolyje – visiškai sunaikintų. Štai kodėl mes ne kartą pabrėžiame ginklų tiekimo Ukrainai spartinimą. Jie mūšio lauke reikalingi kuo greičiau, kad sustabdytume šią velnišką armadą“, – akcentavo V. Zelenskis.

Savo vaizdo žinutėje ankstyvą ketvirtadienį Ukrainos prezidentas pasakojo tęsiantis telefoninį maratoną, kad sprendimas dėl ES kandidatės statuso suteikimo Ukrainai būtų teigiamas.

Jis akcentavo kalbėjęsis su vienuolikos šalių vadovais: Bulgarijos, Latvijos, Graikijos, Švedijos, Estijos, Čekijos, Belgijos, Austrijos, Slovėnijos, Moldovos ir Lietuvos.

„Vėl kalbėjausi su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda. Išreiškiau jam visišką palaikymą dėl situacijos aplink Kaliningrado sritį“, – sakė Ukrainos prezidentas.

V. Zelenskis užsiminė, kad skambučių maratoną tęs toliau.

„Privalome suteikti maksimalią paramą savo valstybei. Vakare tikimės ES sprendimo“, – sakė jis.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, rusijos kariuomenė, žinutė pasauliui
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS