V. Zelenskis: Rusija vagia vaikystę iš mūsų vaikų, nori sunaikinti mūsų ateitį | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS: RUSIJA VAGIA VAIKYSTĘ IŠ MŪSŲ VAIKŲ, NORI SUNAIKINTI MŪSŲ ATEITĮ

Ukrainos pezidentas Volpdymyras Zelenskis prakalbo apie birželio 1-ąją – Vaikų gynimo dieną. Šiemet Ukrainoje ji aptemdyta. Tačiau Ukrainos kariškiai daro viską, kad kuo greičiau ateitų diena, kai vaikai, palikę šalį dėl karo, galės į ją sugrįžti.

„Birželio 1-oji visada buvo šilumos, džiaugsmo ir vaikų šypsenų diena. Rusija šią dieną aptemdė karu ir vagia vaikystę iš mūsų vaikų, nori sunaikinti mūsų ateitį“, – feisbuke rašė jis.

Tačiau V. Zelenskis pridūrė, kad Ukraina saugo kiekvieną šalyje gyvenantį vaiką. Visa tai, pasak Ukrainos prezidento, dėl Ukrainos ateities, taikaus dangaus ir laimingos vaikystės.

Taip pat Ukrainos prezidentas socialiniame tinkle pasidalijo vaizdo įrašu, prie kurio rašė:

„Kalbėjomės su savo vaikais, kurie laikinai yra Lenkijoje, ir su Drohobytskio licėjaus mokiniais. Man tai bus puiki šventė, kai visi vaikai galės grįžti į saugią Ukrainą. Darome viską kiekvieną dieną, kad tai pasiektume. Jūs esate mūsų ateitis, dėl kurios šiandien kovoja mūsų gynėjai“.

 

 

Okupantai prievarta išvežė daugiau kaip 234 tūkst. ukrainiečių vaikų

Nuo plataus masto karo pradžios į laikinai okupuotas Ukrainos teritorijas, Rusiją ir Baltarusiją prievarta išvežta daugiau kaip 234 tūkst. ukrainiečių vaikų.

97-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Tai trečiadienį per spaudos konferenciją pareiškė Ukrainos prezidento patarėja, vaikų teisių įgaliotinė Darja Gerasimčuk, praneša „Ukrinform“.

„Atvirų šaltinių duomenimis, iki šiol į laikinai okupuotas Ukrainos teritorijas, Rusiją ir Baltarusiją prievarta deportuota, prievarta perkelta daugiau kaip 234 tūkst. vaikų“, – pabrėžė D. Gerasimčuk.

Pasak pareigūnės, tokie Rusijos veiksmai yra neteisėti, juos draudžia Ženevos konvencija, tarptautinė teisė, ir Ukraina kovos dėl kiekvieno vaiko.

Ji taip pat pažymėjo, kad veiksmai, kurių Rusijos Federacija griebiasi prieš ukrainiečių vaikus, turi visus genocido požymius.

Kaip jau buvo pranešta, iki birželio 1 d. ryto Ukrainoje Rusijos agresijos aukomis tapo 243 vaikai, dar 446 buvo sužeisti. Šie skaičiai nėra galutiniai.

Gairės: karas Ukrainoje, vaikai, Volodymyras Zelenskis, Ukrainos vaikai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS