V. Zelenskis: per Rusijos ataką Ukrainos traukinių stotyje žuvo 22 žmonės | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS: PER RUSIJOS ATAKĄ UKRAINOS TRAUKINIŲ STOTYJE ŽUVO 22 ŽMONĖS

Rusijos pajėgoms trečiadienį smogus vienai vidurio Ukrainos traukinių stočiai žuvo 22 žmonįs, dar 50 buvo sužeista, pranešė ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Smūgis buvo surengtas Ukrainai minint savo Nepriklausomybės dieną ir Rusijos karinės invazijos pradžios šešių mėnesių sukaktį.

„Ką tik gavau informaciją apie Rusijos raketų smūgį traukinių stočiai Dnipropetrovsko srityje... Mažiausiai 15 žmonių žuvo, apie 50 sužeista“, – V. Zelenskis sakė vaizdo ryšiu kreipdamasis į Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą.

Ukrainos vadovas pridūrė, kad raketos smogė „tiesiai į vagonus Čaplino stotyje. Dega keturi keleiviniai vagonai.“

„Įvykio vietoje dirba gelbėtojai, bet aukų skaičius, deja, gali padidėti. Toks mūsų kasdienis gyvenimas“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Ukraina trečiadienį švenčia Nepriklausomybės dieną, minėdama atsiskyrimą nuo Sovietų Sąjungos 1991 metais.

Be to, šalis įžengė į karo su Rusija, prasidėjusio vasario 24 dieną, septintą mėnesį.

V. Zelenskis anksčiau trečiadienį sakė, kad Ukraina kovos „iki galo“.

Nors pagrindinės kautynės šiuo metu vyksta rytų ir pietų Ukrainoje, Rusija reguliariai rengia smūgius Ukrainos miestams, naudodama sparnuotąsias ir balistines raketas, sako Kyjivas.

Žuvusiųjų skaičius išaugo

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis per vakarinę vaizdo kalbą pranešė, kad žuvusiųjų skaičius per smūgį Dniepropetrovsko regiono Čaplino geležinkelio stotyje pasiekė 22.

„Čaplino šiandien yra mūsų skausmas. Nuo šios minutės traukinyje yra 22 žuvusieji, penki iš jų sudeginti. Mirė paauglys, kuriam buvo 11 metų, rusų raketa sunaikino jo namus. Paieškos ir gelbėjimo operacijos geležinkelio stotyje bus tęsiamos“, – teigė V.Zelenskis

 

 

 

GALERIJA

  • V. Zelenskis: per Rusijos ataką Ukrainos traukinių stotyje žuvo 22 žmonės
Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Rusijos pajėgos, žuvo 15 žmonių
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS