Viešbutyje nugriaudėjo galingas sprogimas: liudininkai pamanė, kad tai – griaustinis | KaunoDiena.lt

VIEŠBUTYJE NUGRIAUDĖJO GALINGAS SPROGIMAS: LIUDININKAI PAMANĖ, KAD TAI – GRIAUSTINIS

  • 1

Nelaimė Amerikoje. Teksaso valstijoje, vieno miesto centre, sprogimas nugriaudėjo viešbutyje. Kodėl įvyko sprogimas, kol kas neaišku, įtariama, kad epicentras galėjo būti restorane, kuriame vykdomos statybos.

„Turėjau darbo susitikimą šiame pastate, esančiame čia, ant kampo. Buvo toks didelis blyksnis, vėliau garsas primenantis griaustinį. Pastatas drebėjo. Langai drebėjo. Mano pirma mintis, kad tai buvo žaibas, mat dieną smarkiai lijo. Nuolaužos nuklojo gatvę. Išbėgome pažiūrėti, kas nutiko, jautėsi labai stiprus dujų kvapas“, – kalbėjo liudininkas Charlie Collier.

Sužeista per dvi dešimtis žmonių, mažiausiai keturi žmonės – sunkiai, vienas – kritinės būklės.

„Iš pradžių sulaukėme skambučių, kad rūsyje įstrigę žmonės. Iš rūsio ištraukėme kelis žmones, kurie tuo metu negalėjo patys išlipti. Tada pradėjome vykdyti antrinę evakuaciją“, – komentavo ugniagesių atstovas Craig Trojacek.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kodėl įvyko sprogimas, kol kas neaišku. Įtariama, kad epicentras galėjo būti restorane, kuriame vykdomos statybos.

„Viešbutis veikė. Žinome, kad vyko rekonstrukcija ir kiti darbai. Buvo užimti 26 kambariai“, – sakė C. Trojacek.  

Neatmetama, kad sprogimas galėjo įvykti dėl dujų nuotėkio. Vienas iš viešbutyje buvusių svečių pareigūnams sakė, kad prieš sprogimą jautė gamtinių dujų kvapą.

Dar 1920-aisiais statytame pastate įsikūrusiame viešbutyje iš viso beveik 250 kambarių. Laimei, dauguma jų buvo tušti. Neseniai atlikta pastato rekonstrukcija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nu va

Kaimiečiai o jūs stebitės kai dujos sprogsta, o tas ignicio vierchas apgailėtinai teisinasi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS