Vokiečių medikai: apnuodytam „Pussy Riot“ aktyvistui pavojus nebegresia | KaunoDiena.lt

VOKIEČIŲ MEDIKAI: APNUODYTAM „PUSSY RIOT“ AKTYVISTUI PAVOJUS NEBEGRESIA

  • 3

Rusų protesto pankgrupės „Pussy Riot“ aktyvistas Piotras Verzilovas, kaip įtariama, buvo apnuodytas nežinoma medžiaga, bet dabar pavojus jam nebegresia, antradienį paskelbė jį gydantys Vokietijos medikai.

„Įspūdis ir išvados, kurias šiuo metu turime, taip pat esame gavę iš kolegų Maskvoje, rodytų, jog labai tikėtina, kad tai buvo apnuodijimo atvejis“, – sakė Berlyno ligoninės „Charite“ gydytojas Kai-Uwe Eckardtas (Kajus Uvė Ekartas).

Ligoninės vadovas profesorius Karlas Maxas Einhaeuplas (Karlas Maksas Einheuplas) pridūrė, kad P. Verzilovo „sveikatos būklė kasdien gerėja ir jo gyvybei pavojus nebegresia“.

30 metų P. Verzilovas, kuris turi Kanados ir Rusijos pilietybes, prieš savaitę po teismo posėdžio pasijuto blogai ir buvo paguldytas į kliniką Maskvoje. Iš pradžių jis buvo gydomas intensyviosios slaugos palatoje, vėliau atgavo sąmonę.

Šeštadienį vakare nevyriausybinė organizacija „Cinema for Peace Foundation“, seniai remianti „Pussy Riot“ veiklą, jį nuskraidino į Vokietiją.

K.-U. Eckardtas sakė, kad P. Verzilovą paveikusi toksiška medžiaga sukėlė cholino blokavimo sindromą, pasireiškiantį nervų sistemos sutrikimu.

Gydytojas pridūrė, kad atliekami testai medžiagai nustatyti, bet šansų nėra daug, nes laboratoriniai tyrimai atlikti praėjus beveik savaitei po medžiagos panaudojimo.

K. M. Einhaeuplas atmetė galimybę, kad tai buvo paties P. Verzilovo piktnaudžiavimo kokia nors medžiaga atvejis.

„Tokios medžiagos narkomanų bendruomenėse itin retos, o mes neturime požymių, kad tai buvo su narkotikais susijusi problema“, – sakė jis.

„Kad žmogus pavartotų tokį šių vaistų kiekį, jis turi turi turėti savižudiškų polinkių", bet šiuo atveju "neturime absoliučiai jokių požymių dėl tokių ketinimų“, pridūrė jis.

P. Verzilovo žmona, „Pussy Riot“ narė Nadežda Tolokonikova, su kuria jis nebegyvena, vokiečių laikraščio „Bild“ sekmadienio numeriui sakė, kad aktyvistas tapo arba bauginimo akto, arba bandymo nužudyti auka. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

apsinuodijo nuo narkotiku dar vienas durnelis cirkas

gal taip

matyt rusai sumaise naviciok su duraciok ir kvailelis panaudojas savo vaistu nesibaige

na ka ir reikejo yrodyt

truputy narkatos ..truputy vaidybos ...ir geras honoraras uz eiliny karta apsikta tevyne....manyciau ..utilizuot tokius padarus reiketu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS