Vokiečių policija įspėjo interneto įžymybes dėl Berlyne kilusių muštynių | KaunoDiena.lt

VOKIEČIŲ POLICIJA ĮSPĖJO INTERNETO ĮŽYMYBES DĖL BERLYNE KILUSIŲ MUŠTYNIŲ

  • 5

Vokietijos policija penktadienį paragino socialinių tinklų žvaigždes suvaldyti savo gerbėjus, pareigūnams Berlyne areštavus kelis žmones dėl masinių muštynių tarp „YouTube“ interneto platformos dviejų įžymybių gerbėjų.

Pasak sostinės policijos, vėlai ketvirtadienį buvo suimti devyni asmenys, miesto centre esančioje Aleksandro aikštėje kilus muštynėms tarp apytiksliai 400 žmonių, besivaržančių „YouTube“ žvaigždžių šalininkų.

Pasak policijos, atkurti tvarkai prireikė maždaug 100 pareigūnų, iš kurių du buvo sužeisti, tramdant apie 50 susipešusius jaunuolių. Po muštynių buvo suimti devyni žmonės.

„Taip pat buvo panaudotos ašarinės dujos“, – pridūrė policija.

Kaip informavo vienas policijos atstovas, muštynės vėliau tęsėsi netoliese esančioje metropoliteno stotyje, kur 20 žmonių grupė ėmė mėtyti vienas į kitą akmenis, surinktus tarp bėgių.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, peštynes išprovokavo ginčas tarp dviejų konkuruojančių „YouTube“ įžymybių.

Vienas aukšto rango Berlyno policijos viršininkas paskui paragino daug sekėjų internete turinčius žmones elgtis atsakingiau.

„Matome, kad reperiai, o pastaruoju metu – ir kiti nuomonės formuotojai, kartais elgiasi labai neatsakingai darydami poveikį (visuomenei)“, – pareiškė policijos profesinės sąjungos GdP skyriaus Berlyne vadovas Norbertas Cioma (Norbertas Sioma).

„Atrodo, kad dabar madinga tyčia atidaryti parako statinę, siekiant pritraukti daugiau sekėjų, prenumeratorių ir mygtukų spragtelėjimų“, – teigė jis.

„Esu traumuotas“

Viena iš incidente figūruojančių žvaigždžių – 13 tūkst. sekėjų turintis Berlyno gyventojas Baharas al Amoodas (Baharas Amudas) – vėliau savo „Instagram“ paskyroje paskelbė atsiprašymą, bet iki tol kategoriškai atsisakinėjo bendrauti su žiniasklaida.

„Visiems rašantiems ir skambinantiems man žurnalistams, norintiems susitikti: galite pasilikti sau tokius siūlymus, kad, pavyzdžiui, „pakeisime tavo vardą“ arba „siūlome tau 100 eurų“, taip pat savo skelbtą melą“, – parašė jis.

B. al Amoodo varžovas iš pietinio Štutgarto miesto – socialiniuose tinkluose naudojantis pseudonimą „ThatsBekir_“ ir turintis 262 tūkst. sekėjų – pareiškė norįs „pailsėti“ nuo peštynių pasekmių ir kuo greičiau palikti Berlyną.

„Esu traumuotas ir bijau išeiti į lauką. Noriu pabūti su savo artimaisiais“, – dienraščiui „Berliner Morgenpost“ sakė 18 metų „YouTube“ žvaigždė.

Paauglys tvirtina, kad sostinėje gyvenantis varžovas jį įžeidė tiesioginės transliacijos komentaruose.

Jis taip pat pareiškė, kad sulaukė grasinimų, bet tikėjosi, jog susitikimas Berlyne su priešinga stovykla bus taikus.

Penkių draugų į susitikimą su B. al Amoodu palydėtas „ThatsBekir_“ teigia, kad padėtis tapo nevaldoma jo varžovui smogus jam kumščiu į veidą.

„Jis paklausė manęs, kodėl pavadinau jį „kekšės sūnumi“ – taip viskas prasidėjo“, – pasakojo paauglys.

Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose iš susitikimo matyti, kaip gerbėjų apsupti abi žvaigždės kalbasi akis į akį, o po trumpo pokalbio prasideda muštynės.

„ThatsBekir_“ įsitikinęs, kad jo konkurentas iš Berlyno siekė internautų dėmesio.

„Jis norėjo šlovės ir prenumeratorių – nieko daugiau“, – pridūrė 18-metis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

beda

per daug babaju.

zinomi pilieciai

kur rusai ten nelaimes,vien mustynes,riauses,

Cha

Internetiniai debilai siunta. Mūsų laikais tai kaimas prieš kaimą su štakietais kaldavosi.O dabar kažkokie sekėjai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS