Vokietija dėl puolimo Sirijoje stabdo ginklų pardavimą Turkijai | KaunoDiena.lt

VOKIETIJA DĖL PUOLIMO SIRIJOJE STABDO GINKLŲ PARDAVIMĄ TURKIJAI

  • 6

Vokietija stabdo ginklų, kurie galėtų būti panaudoti turkų karinėje operacijoje prieš kurdų kovotojus Sirijos šiaurės rytuose, pardavimą Turkijai, vokiečių žiniasklaidai šeštadienį pranešė šalies užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Heikas Masas).

Vokietija kartu su daugeliu sąjungininkių pasmerkė operaciją, kuri, pasak Ankaros, yra nukreipta prieš Sirijos kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG). Šios pajėgos suvaidino svarbų vaidmenį kovoje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) Sirijoje. 

„Vykstant Turkijos kariniam puolimui Šiaurės Rytų Sirijoje, vyriausybė neišduos jokių naujų leidimų bet kokiai karinei įrangai, kuri galėtų būti Turkijos panaudota Sirijoje," – sakė H. Maasas dienraščio „Bild“ sekmadieniniam leidiniui.

Pernai Vokietija eksportavo į taip pat NATO priklausančią Turkiją ginkluotės beveik už 243 mln. eurų. Tai sudarė beveik trečdalį visų šalies ginklų pardavimų, kurių vertė siekė 771 mln. eurų.

Per pirmuosius keturis šių metų mėnesius ginklų pardavimai Turkijai – didžiausiai Vokietijos užsakovei Aljanse – sudarė  184 mln. eurų.

Vokietijoje gyvena apie 2,5 mln. turkų kilmės žmonių. 

Vokietija yra viena didžiausių ginklų eksportuotojų pasaulyje kartu su JAV, Rusija, Kinija, Didžiąja Britanija ir Prancūzija.

Po žurnalisto Jamalo Khashoggi (Džamalo Chašogdžio) nužudymo Rijado konsulate Stambule Berlynas pernai įvedė ginklų pardavimo embargą Saudo Arabijai.

Šią savaitę H. Maasas įspėjo, kad Turkijos vykdoma karinė operacijos gali sukelti naują humanitarinę krizę ir sudaryti sąlygas atsigauti IS.  

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

saulius

Prekybos apimtis su rusija zenkliai išaugs

V.

Nusipirks iš Rusijos.

visiem

del zmoniu dzin svarbu verslas 1 kalba kita daro ir kol visos valdzios ir toliau taip darys tai ir bus tas 3PK del kurio zmonems nebus kur detis nes tai samoninga siu blogio jegu sutartis mszinti zmoniu skaiciu kas ir vyksta siandien veidmainiskai ciniskai.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS