Vokietijoje panaudota tik 15 proc. gautų „AstraZeneca“ vakcinos dozių | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOJE PANAUDOTA TIK 15 PROC. GAUTŲ „ASTRAZENECA“ VAKCINOS DOZIŲ

Vokietija gavo 1,5 mln. „AstraZeneca“ vakcinos dozių, iš kurių iki šiol nepanaudoti 85 proc. Tai trečiadienį Berlyne pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Hannas Kautzas.

„Panaudota 15 proc. į Vokietiją atgabentų „AstraZeneca“ vakcinos dozių“, – sakė jis.

Iki pastarojo meto Vokietijos gyventojai buvo skiepijami dviem preparatais: „BioNTech–Pfizer“ ir „Moderna“. Pirmenybė buvo teikiama vyresniems kaip 80 metų amžiaus piliečiams ir senelių namų darbuotojams. „AstraZeneca“ vakcina Europos Sąjungoje buvo patvirtinta vėliau, bet, Vokietijos vaistų reguliuotojo sprendimu, ji neskiriama vyresniems kaip 65 metų amžiaus žmonėms, kadangi esą nesukelia šios amžiaus grupės atstovams norimo imuninio atsako.

Vyriausybė turėjo patikslinti vakcinacijos eiliškumą, ir dabar galima skiepyti kitas gyventojų grupes, pavyzdžiui, valdžios institucijų atstovus, mokytojus, policininkus.

Vokietijos žiniasklaidoje dažnai pasirodo pranešimų, kad šalies piliečiai skeptiškai vertina „AstraZeneca“ preparatą.

Vokietijoje iki šiol bent jau viena vakcinos doze paskiepyta 3,5 mln. žmonių – apie 4,2 proc. šalies gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Petriukas

Vokiečiai protingi ir atsakingi o mūsų valdžiai nusispjaut į pensininkusDirba principu-maziau geriau.

Augis

Vokiečiai ne naikina savo senjorų jos saugo, jo nepasakysi apie mūsų valdžia žmogus, prisidengdami neaiškios kilmės ir išsilavinimo ekspertų sapalionemis kiša tą neaiškią vakcina būtent sinjorams, ar tai ne genocidas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS