Vokietijoje visi gyventojai viešumoje privalės dėvėti kaukes | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOJE VISI GYVENTOJAI VIEŠUMOJE PRIVALĖS DĖVĖTI KAUKES

Kaukes dėvėti dabar jau privaloma visose Vokietijos žemėse, nors priemonių griežtumas priklauso nuo teritorijos.

Trečiadienį įstatymas viešumoje dėvėti kaukes priimtas ir Brėmene. Dabar jis galioja 16-oje Vokietijos žemių.

Brėmeno miesto valdžios atstovas teigė, kad įsakas pradės galioti nuo penktadienio. Pagal naujas taisykles, burną ir nosį privalo prisidengti visi į parduotuves einantys ar viešuoju transportu keliaujantys žmonės.

Brėmeno žemėje paskelbtos taisyklės didžiąja dalimi sutampa su kituose regionuose priimtais įstatymais, nors sostinėje Berlyne ir Brandenburgo žemėje kaukės būtinos tik viešajame transporte.

Po derybų su regionų lyderiais Vokietijos kanclerė Angela Merkel praėjusią savaitę paskelbė šalies kovos su COVID-19 liga gaires, pagal kurias leista atnaujinti kai kurių parduotuvių ir verslų veiklą. Tačiau A. Merkel pabrėžė, kad viešumoje rekomenduojama dėvėti veido kaukes. Didžioji dauguma su kaukių dėvėjimu susijusių taisyklių Vokietijoje įsigalios kitą savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Furistas

Kaime nuejau i Alde su maske apsipirkt,tai Vokieciai ziurejo kaip i nenormalu kol nenusiemiau,nes ten maskes nesioja tik apsikrete virusu.

Anonimas

Čia tik lietuviška šūdasklaida kliedi tomis kaukėmis. Pas juos jau visus pažabojo kaip arklius ir dar privertė už tai su džiaugsmu susimokėti. Zombių šalis...

#

Kas čia per kliedesiai? Bremene gal ir privaloma, o kur esu net gandų tokių dar nėra, ką jau šnekėti apie oficialu įstatymą ir privalomą... Gatvėje vos vienas kitas keistuolis su kaukėmis vaikšto...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS