Vokietijos teismas svarsto, ar pensijos prašančiam vyrui 48, ar 102 metai | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS TEISMAS SVARSTO, AR PENSIJOS PRAŠANČIAM VYRUI 48, AR 102 METAI

Penktadienį prieš teismą Vokietijoje stojo vyras, tvirtinantis, kad jam 102 metai; taip jis mėgina užsigarantuoti teisę į pensiją, nors, oficialiais duomenimis, jo amžius yra 48 metai.

Vyras, sergantis spazmine paraplegija, stojo prieš civilinį teismą Celės mieste. „Manau, kad mes turime reikalą ne su 102 metų žmogumi“, – sakė teisėjas Uwe Dreyeris. Jis priteisė 1000 eurų bylinėjimosi išlaidų. Teisėjas atkreipė vyro dėmesį, kad jis galimai daro nusikaltimą, dėl kurio gali būti iškelta dar viena byla. Jis taip pat pasakė ieškovui, kad jam gali tekti padengti bet kokios būsimos teisminės procedūros išlaidas. Tačiau paklausęs, ar vyras nori tęsti, gavo atsakymą: „Žinoma“.

Pagal teismui pateiktus dokumentus, vyras visu etatu dirba administracinį darbą netoli Hamburgo esančioje Stadės savivaldybėje. Norėdamas pagrįsti prašymą paskirti pensiją, jis pateikė pareiškimą su priesaika ir gimimo liudijimą, kurį pats surašė. Jis tvirtino, kad Vokietijos pensijų tarnyba turi neteisingą jo gimimo datą, metai turi būti 1919, o ne 1973-ieji. Jis taip pat teigė 1973 m. patyręs avariją, kurios detalių negalėjo atskleisti „saugumo sumetimais“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tam --,,,manau,,, cia tu debilnas 48 metu

pensininke ??? teisingai raso anonimas --koks cia BLT -vokisko teismo lygis jei negali padarius elementaria ekspertize nustatyt to aferiugos --amziu ...

Manau

Anonime tavo debilumas aukščiausio laipsnio.

Anonimas

Europietiskas vokiskas debilumas auksciausiam laipsnyje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS