Volgogradas užtvindytas išmatomis: tūkstančiai gyventojų liko be vandens | KaunoDiena.lt

VOLGOGRADAS UŽTVINDYTAS IŠMATOMIS: TŪKSTANČIAI GYVENTOJŲ LIKO BE VANDENS

  • 30

Milijoninio Rusijos miesto gyventojai dėl didelio masto kanalizacijos avarijos atsidūrė be vandens ir beveik be šildymo, praneša Secretmag.ru.

Spalio 28-ąją Volgograde, prie Caricos upės, įgriuvo betoninio kanalo skliautas su kanalizacija. Iš jo kaip fontanas tryško išmatų nuotekos, jos užtvindė viską aplinkui. Greitai išspręsti problemos nepavyko, todėl tūkstančiai žmonių savaitgalį praleido spartiškomis sąlygomis. Nukentėjusiose vietovėse jau parduotas vanduo buteliuose.

Kaip pranešama, per nelaimę apgadinti abu magistralinės kanalizacijos vamzdžiai, nors iš pradžių manyta, kad tik vienas. Dėl šios priežasties bandymai užkimšti pažeistą vamzdį ir perduoti atliekas išlikusiam buvo nesėkmingi.

Tuo tarpu miesto Vorošilovskio ir Sovetskio rajonų gyventojai be vandens sėdi daugiau nei dvi paras – iš viso daugiau nei 200 tūkst. žmonių. Vietos valdžia šiose srityse jau įvedė nepaprastąją padėtį.

Beje, šiuose rajonuose praktiškai nėra šildymo, praneša vietos žiniasklaida. Volgogrado gyventojai jau išpirko visą parduotuvėse turimą vandenį.

Tuo tarpu prokuratūra reikalauja iškelti baudžiamąją bylą pareigūnams ir tokią didelę avariją sukėlusiam vietos vandens tiekėjui „Water Concessions Company“. Nuotekos jau pateko į Volgą. Žalą aplinkai ir dirvožemiui vertina specialistai.

Mažai žinoma apie griūties priežastis. Pasak Volgogrado miesto Dūmos deputato Iljos Kravčenkos, nuotėkis jau senas, laikui bėgant žemė buvo išplauta, o šlaitas įgriuvo.

„Vasarą Caricos upės žiotyse, be skaldos, aptikau ir nevalytų nuotekų išleidimą. Kreipiausi ir į administraciją, ir į prokuratūrą. Administracija tiesiog atsisakė tai sutvarkyti, prokuratūra nurodė specialisto trūkumą“, – dalinosi parlamentaras.

Dar viena avarija neseniai įvyko Rostove prie Dono. Ten sprogo vamzdis ir vienu metu užliejo aštuoniolika butų.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

asenizacija

Sortyrostana uzliejo sudai-i ka pavirto ruskij myrsrutu duobe.

Marius

Čia geras, taip ir turėjo būti

to eilinis

O kokie pačių blogi reikalai?Turite problemų??? Tiesiog trokštame,kad žudikė skęstų smarvėse ilgai ilgai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS