„Worldometers“: COVID-19 pandemija pareikalavo jau daugiau kaip 4 mln. gyvybių | KaunoDiena.lt

„WORLDOMETERS“: COVID-19 PANDEMIJA PAREIKALAVO JAU DAUGIAU KAIP 4 MLN. GYVYBIŲ

Visame pasaulyje dėl koronavirusinės infekcijos COVID-19 mirusių žmonių skaičius jau viršijo 4 mln., skelbiama statistikos portale „Worldometer“.

Pasak portalo, iki antradienio 11 val. Lietuvos laiku koronavirusas buvo nusinešęs 4 000 884 žmonių gyvybes.

Statistiniai duomenys rodo, jog pirmoje vietoje pagal mirčių skaičių atsidūrė Jungtinės Valstijos, kuriose mirė 621 335 žmonės.

Antra yra Brazilija, kur per pandemiją buvo užregistruota 525 229 mirtys dėl koronaviruso.

Indija užima trečią vietą – čia mirė 403 310 koronavirusu užsikrėtusių žmonių.

Ketvirtąją ir penktąją vietas užima Meksika ir Peru, o Rusijai, kurioje užregistruota daugiau nei 139 tūkst. mirčių, teko šeštoji vieta.

Bendras per pandemiją nustatytų užsikrėtimo šiuo patogenu atvejų skaičius pasaulyje artėja prie 185 mln., iš jų daugiau nei 34,5 mln. – Jungtinėse Valstijose. Daugiau nei 30 mln. atvejų fiksuota Indijoje, daugiau nei 18,7 mln. – Brazilijoje.

Rusijoje nuo pandemijos pradžios diagnozuota daugiau nei 5,6 mln. COVID-19 atvejų.

Šalys vykdo masines skiepijimo nuo koronaviruso kampanijas, visgi pasaulis susidūrė su lengvai plintančia viruso delta atmaina, kuri iš pradžių buvo aptikta Indijoje.

Šiuo metu atmaina sparčiai plinta daugelyje pasaulio šalių, be to, kyla klausimų, ar esamos vakcinos veiksmingai apsaugo nuo šios viruso atmainos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pasaulio pilietis

Pasaulinė pandemija sąmoningai buvo organizuotą tam, kad sumažinti populiacija pasaulinę .Kad ismirtu nesveiki seni ,ligoti,nenaudingi pasaulio žmonės. Taip ir nutiko.Nes pandemijai paplitus niekas neiškojo kaltų,jeigu neiškojo kaltų, vadinasi žinojo kas ,kaip, kodėl tai nutiko.Manau žmonėms neturėtu kainuoti jokie testai, bet kokioje šalyje.Nes ne žmonių problemos o pasaulio , kiekvienos šalies vadovų.Turi testuoti atvykus i bet kokią šalį ,oro uoste ,ar kitose susisiekimo stotyse,keltuose, pasienyje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS