Žiaurumą ukrainiečiai laisto ašaromis: V. Putino generolai liepia atakuoti griaunant viską iš eilės | KaunoDiena.lt

ŽIAURUMĄ UKRAINIEČIAI LAISTO AŠAROMIS: V. PUTINO GENEROLAI LIEPIA ATAKUOTI GRIAUNANT VISKĄ IŠ EILĖS

  • 0

Vladimiro Putino generolai toliau liepia atakuota Odesą ir kitus Ukrainos miestus tolimojo nuotolio raketomis ir naudoja tam kitus ginklus, kurie gali pasiekti nors kokius nors taikinius Ukrainoje, net jei tai pedagoginis universitetas Charkive, praneša LNK.

„Kaip jaustumėtės, jei čia būtumėte studijavę? Įstojau į universitetą 1984-aisiais. Universitete dirbu beveik 40 metų. Ką galiu jausti? Tik skausmą“, – sakė Charkivo pedagoginio universiteto dėstytoja Iryna Tihonivna.

Ukrainiečiai bando atstumti rusų karius toliau nuo Charkivo. kad nepasiektų okupantų raketos, bet tam dar trūksta bent 20 kilometrų.

„Man atrodo, kad jie tiesiog griauna viską iš eilės. Ne tik mokymo įstaigas, bet apskirtai visus mūsų infrastruktūros objektus – įmones ir gyvenamuosius pastatus, ikimokyklinio ir pradinio ugdymo įstaigas“, – kalbėjo Charkivo pedagoginio universiteto rektorius Yuriyj Boučuk.

Rusijos kariai vis dar naudojasi absoliučiu pranašumu didelio nuotolio sparnuotųjų raketų srityje, bet ukrainiečiai net ir neturėdami modernių priešlėktuvinių kompleksų, visais įmanomais būdais bando tas raketas numušti. Jiems vis dažniau tai pavyksta.

Visas vaizdo įrašas – LNK reportaže:

 

 

Tuo tarpu, rusų kariai jau patiria didelių problemų dėl Ukrainai pateiktų vidutinio nuotolio, didelio tikslumo amerikietiškų salvinių sistemų „Heimars“. Pirmi keturi tokie kompleksai sėkmingai talžo rusų karių amunicijos ir degalų sandėlius net jei jie yra už 50 km nuo fronto linijos. 

„Pagaliau pajutome, kad labai galingai pradėjo veikti Vakarų artilerija. Ta ginkluotė, kurią gavome iš partnerių, – jos tikslumas yra būtent toks, kokio reikia. Mūsų gynėjai smogė labai skausmingus smūgius į sandėlius ir kitas okupantų logistikai svarbias vietas. Tai gerokai sumažino Rusijos kariuomenės galimybes pulti. Kiekvieną savaitę okupantų nuostoliai tik didės kaip ir jų tiekimo sunkumai“, – spėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Šiuolaikinis karas – tai, visų pirma, karių, degalų, ginkluotės ir kitų atsargų logistika, todėl be užtikrinto tiekimo išvis nepakariausi. Rusijos kariai tikino vėl subombardavę mažytę Gyvačių salą, esančią netoli pietvakarinės pakrantės ir Odesos. Rusijos kariai, kurie prarado kreiserį „Moskva“ ir kitos karo technikos bei karių, patys pasitraukė iš salos dėl smarkių ukrainiečių apšaudymų.

Rusijos kariai tvirtina, kad per paskutinį bombardavimą žuvo keli Ukrainos kariai, išsilaipinę šioje mažoje uolėtoje salelėje, kad iškeltų valstybinę vėliavą. Ukrainos pusė tokius rusų karių pasiekimus neigia.

Vladimiro Putino režimas vis dar stengiasi kariauti neskelbdamas visuotinės mobilizacijos. Tiesa, okupuotame Donbase ir Ukrainos pietuose, rusų kariai tiesiog gatvėje gaudo šaukiamojo amžiaus vyrus ir verčia juos kariauti. Tuo metu, Maskvoje, Dūmoje, skubiai priiminėjamas įstatymas, kuris suteiks Rusijai dar daugiau įgaliojimų mobilizuoti karui reikiamų resursų.

Ukrainiečiai, deja, negali leisti sau tokios prabangos ir priversti mobilizuoti visus savo vyrus. Ukrainos vadovybės teigimu, jau dabar kare dalyvauja apie milijonas ukrainiečių. Jei karas truks ilgai, jų bus keli milijonai. Deja, tai reiškia ir nuolatinius nuostolius. Todėl kario sugrįžimas namo – tikrai jaudinantis momentas. Mobilizacijos problemų yra ir Ukrainoje.

Gairės: karas Ukrainoje, charkivas, Rusijos kariai, atakos, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS