Žiniasklaida: į atsisveikinimą su V. Žirinovskiu V. Putinas atsinešė branduolinio ginklo lagaminėlį | KaunoDiena.lt

ŽINIASKLAIDA: Į ATSISVEIKINIMĄ SU V. ŽIRINOVSKIU V. PUTINAS ATSINEŠĖ BRANDUOLINIO GINKLO LAGAMINĖLĮ

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas į atsisveikinimo ceremoniją su ultranacionalistinės Liberalų demokratų partijos (LDPR) lyderiu Vladimiru Žirinovskiu nusinešė branduolinio ginklo lagaminėlį, toliau sėdamas baimę dėl galimo išpuolio, praneša „Daily Mail.“

V. Putiną lydėjo kostiumuotas vyras. Būtent jis ir nešė portfelį, galintį suveikti nuotoliniu būdu.

Socialiniuose tinkluose besidalijamame vaizdo įraše matyti, kad tada, kai Rusijos prezidentas atėjo atiduoti paskutinę pagarbą V. Žirinovskiui, Maskvos katedroje jis buvo vienas – aplink kitų gedinčiųjų nebuvo.

V. Putinas nešė raudonų rožių puokštę, kurią padėjęs prie karsto, nusilenkė ir persižegnojo.

Ūmaus būdo politikas vasario 2 dieną buvo hospitalizuotas dėl sunkios formos COVID-19 ir buvo ne vieną kartą paniręs į komą.

 

 

Konfrontaciniu stiliumi ir įvairiais išsišokimais garsėjęs V. Žirinovskis tris pastaruosius dešimtmečius buvo neatsiejama Rusijos politinės scenos figūra ir krovėsi politinį kapitalą kontroversiškais žingsniais.

Jis buvo vienas iš LDPR įkūrėjų ir jai vadovavo. Ši partija nuo 1990 metų yra viena pagrindinių politinių jėgų marionetiniame šalies parlamente.

V. Žirinovskis dalyvavo visuose posovietinės Rusijos prezidento rinkimuose. Pirmą kartą į parlamentą jis buvo išrinktas 1993 metais, kai jo partija itin sėkmingai pasirodė rinkimuose, surinkusi beveik 23 proc. balsų.

Rusijos politiniuose sluoksniuose dažnai vadintas klounu, V. Žirinovskis garsėjo ugningomis antiamerikietiškomis, antiliberaliomis ir antikomunistinėmis kalbomis.

Gruodžio pabaigoje vienoje iš savo kalbų Valstybės Dūmoje V. Žirinovskis numatė, kad Rusija įsivels į karą su Ukraina.

„Tai bus metai, kai Rusija pagaliau vėl taps didžia valstybe ir visi turės užsičiaupti“, – tąsyk kalbėjo jis.

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Žirinovskis, laidotuvės, branduolinio ginklo lagaminėlis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS