A. Navalnas atliks įkalinimo bausmę Vladimiro srityje į rytus nuo Maskvos | KaunoDiena.lt

A. NAVALNAS ATLIKS ĮKALINIMO BAUSMĘ VLADIMIRO SRITYJE Į RYTUS NUO MASKVOS

  • 9

Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas perkeltas į Vladimiro sritį už maždaug 200 kilometrų į rytus nuo Maskvos, kur atliks pustrečių metų įkalinimo bausmę pataisos kolonijoje, sekmadienį pareiškė Maskvos visuomeninės žmogaus teisių stebėjimo sulaikymo vietose komisijos atstovas.

Žinomiausias prezidento Vladimiro Putino oponentas šį mėnesį buvo nuteistas pustrečių metų kalėti pataisos kolonijoje už lygtinės bausmės pažeidimus, kai Vokietijoje buvo gydomas po apnuodijimo išpuolio.

Jo bendražygiai kelias dienas nežinojo, kur jis yra, o penktadienį Federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) direktorius tepareiškė, kad A. Navalnas iš Maskvos tardymo izoliatoriaus buvo išsiųstas į pataisos koloniją, ir išsamesnės informacijos nepateikė.

Vietos žiniasklaidoje savaitgalį pasirodė pranešimų, kuriuose, remiantis neįvardytais šaltiniais, buvo rašoma apie galimą A. Navalno buvimo vietą.

Tačiau Maskvos visuomeninė komisija sekmadienį paskelbė pranešimą, kuriame nurodė, jog A. Navalnas yra Federalinės kalėjimų tarnybos įstaigoje Vladimiro srityje.

„Turime 100 proc. tikslumo informaciją, kad A. Navalnas atvežtas į Vladimiro sritį atlikti savo bausmę. Iš pradžių jam bus skirtas karantinas, o po to jis bus perkeltas į koloniją“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė komisijos atsakingasis sekretorius Aleksejus Melnikovas.

Opozicionierius kelis mėnesius gydėsi Vokietijoje dėl apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Rusijos valdžia neigia kaip nors prisidėjusi prie to rugpjūtį įvykusio incidento.

Teisėsaugai sulaikius į Maskvą sausio viduryje vos sugrįžusį opozicionierių, šalyje nusirito masinių protestų banga.

Vakarų šalių lyderiai pasmerkė jo sulaikymą ir paragino nedelsiant jį išlaisvinti.

Tuo tarpu Europos Sąjunga sutarė dėl susidorojimo su protestuotojais paskelbti sankcijas keturiems Rusijos aukšto rango pareigūnams.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

ČIA TIK PRADŽIAI...

Čia tam, kad nereikėtų toli vežioti į teismus, kurių bus dar ne vienas. Už jo nuopelnus gali pribėgti "iki gyvos galvos". To jis nusipelnė. Toliau bus išvežtas į platų Sibirą, kur galės užsiiminėti visuomenei naudingais darbais...

ASC

Vladimirskij Central - veter severnij

TIKRAI

mum nesvarbus tas Nachalnas,geriau parašykit apie Paleckio ateitį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS