Ukrainoje per bombos sprogimą žuvo Rusijos remiamas politikas: Ukraina prisiėmė atsakomybę | KaunoDiena.lt

UKRAINOJE PER BOMBOS SPROGIMĄ ŽUVO RUSIJOS REMIAMAS POLITIKAS: UKRAINA PRISIĖMĖ ATSAKOMYBĘ

  • 0

Ukrainos rytiniame Luhansko regione per automobilyje padėtos bombos sprogimą antradienį žuvo Rusijos remiamas politikas, remdamasi jo sūnaus pateikta informacija pranešė vietos žiniasklaida. Atsakomybę dėl sprogimo prisiėmė Ukraina.

„Dėl sprogstamojo užtaiso, sprogusio Michailo Filiponenkos automobilyje, šis Liaudies tarybos deputatas buvo mirtinai sužeistas“, – sakė jo sūnus Maskvos primestos regiono administracijos valdomai naujienų agentūrai „Luganskij informacionnyj centr“.

Ukrainos karinės žvalgybos direktoratas savo pareiškime nurodė, kad vykdė „specialią [Michailo Filiponenkos] likvidavimo operaciją“, veikdamas „kartu su pasipriešinimo judėjimo atstovais“.

Liaudies taryba yra Luhansko regiono – vieno iš keturių Ukrainoje, kuriuos Rusija pernai paskelbė aneksavusi – vietos parlamentas.

Rusijos žiniasklaidos priemonės paskelbtose nuotraukose matyti suniokotas tamsios spalvos visureigis kelkraštyje, kruvina vairuotojo sėdynė.

Nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija pradėjo didelio masto invaziją į Ukrainą, rusų pajėgų užimtose Ukrainos teritorijose buvo nužudyti keli garsūs Rusijos karo rėmėjai ir Maskvos primesti pareigūnai.

Praėjusį mėnesį savo viešbučio komplekse aneksuotame Krymo pusiasalyje buvo pašautas prokremliškas politikas Olehas Carjovas, kurį Maskva, kaip pranešama, svarstė paskirti vadovauti marionetinei vyriausybei Kyjive.

Maskva teigė, kad už šio ir kelių kitų išpuolių, įskaitant nacionalistės Darjos Duginos automobilio susprogdinimą netoli Maskvos praėjusiais metais ir karo tinklaraštininko Vladleno Tatarskio nužudymą balandį vienoje Sankt Peterburgo kavinėje susprogdinus sprogmenis, yra atsakingos Ukrainos slaptosios tarnybos.

M. Filiponenka anksčiau vadovavo Luhansko vietos milicijai – Maskvos remiamoms separatistų pajėgoms, nuo 2014 metų kovojusioms su Kyjivu.

Gairės: karas Ukrainoje, Luhansko regionas, žuvo Rusijos remiamas politikas, bombos sprogimas, Michailas Filiponenka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS