Iškelta trečdalis sudužusio karinio orlaivio nuolaužų | KaunoDiena.lt

IŠKELTA TREČDALIS SUDUŽUSIO KARINIO ORLAIVIO NUOLAUŽŲ

Tęsiami Šiaulių rajone, šalia Rėkyvos ežero, sudužusio Lietuvos karinių oro pajėgų orlaivio L39 ZA „Albatross“ nuolaužų iškėlimo darbai. Į Karinių oro pajėgų Aviacijos bazę Šiauliuose jau yra išgabenta trečdalis orlaivio nuolaužų, praneša KAM.

Trečią dieną vykdomuose nuolaužų iškėlimo darbuose dalyvauja apie pusšimtis Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių operacinių pajėgų karių, jiems padeda Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistai. Įvykio vietoje naudojama įvairi įranga, skirta vandens išsiurbimui, keltuvai, lynai objektų iškėlimui.

Įvykio vietoje darbus toliau tęsia incidentą tirianti speciali komisija, yra apklausiami įvykio liudininkai. Vykdant tyrimą yra bendraujama ir su NATO partneriais.

Tyrimą ir darbus apsunkina tai, kad lėktuvas nukrito į pelkėtą vietovę. Gruntas šioje vietoje yra nestabilus, daug vandens, vietovė yra nepasiekiama sunkiu transportu. Iškėlimo darbus atlieka keliolikos karių komanda. Nuolaužoms iškelti naudojamas sraigtasparnis, darbų trukmę įtakoja ir oro sąlygos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS