Labdaros valgyklose varguoliams stinga duonos | KaunoDiena.lt

LABDAROS VALGYKLOSE VARGUOLIAMS STINGA DUONOS

Organizacijos „Lietuvos Caritas“ išlaikomoms vargšų valgykloms kasdienė duona tapo nebeįperkama. Jos priverstos griežtai normuoti duonos davinius, rašo „Lietuvos žinios“.

Mūsų krašte itin gausėjant varguolių ir jiems jaunėjant, „Lietuvos Carito“ išlaikomos vadinamosios sriubos valgyklos ėmė stokoti duonos. Organizacijos atstovai prisipažįsta nebeįstengiantys įpirkti šio kasdienio maisto produkto, tad ieško labdarių, kurie galėtų sušelpti juo varganai gyvenančius žmones.

Kaune, Partizanų gatvėje, įsikūrusios valgyklos vedėja Rita Veličkienė sakė, kad kasdien į šią įstaigą pavalgyti košės ir sriubos užsukantiems maždaug trims šimtams asmenų duodama vos po dvi riekes duonos. „Jos tikrai pradėjome stokoti. Anksčiau šie žmonės duonos galėdavo gauti, kiek norėdavo, dar ir namo parsinešdavo. Galima sakyti, tai buvo pagrindinis valgis šalia košės ir sriubos. Dabar žmonės duonos gali tik užsikąsti. Mums ji tapo nebeįperkama“, - tvirtino R.Veličkienė.

Telšių vyskupijos „Carito“ vedėja Danutė Berenienė konstatavo ir kitą ją itin liūdinantį faktą - į labdaros valgyklas ateinančių varguolių labai sparčiai gausėja, be to, tarp jų matyti vis jaunesnių žmonių. „Jaunesniems ir pavalgyti reikia daugiau. Tačiau negalime jiems duoti net pakankamai duonos“, - apgailestavo moteris.

Anot D.Berenienės, kasdien maždaug šimtą žmonių pamaitinanti Telšių vyskupijos „Carito“ valgykla įstengia pasiūlyti atėjusiesiems tik sriubos ir po porą riekučių margarinu užteptos duonos. Košės ar kitokio sotesnio valgio nėra iš ko išvirti. „Buvo metas, kai duonos turėdavome tiek, kad žmonės sočiai jos privalgydavo, kokį puskepaliuką dar galėdavome įdėti ir į namus. Dabar tokią gerovę tenka pamiršti“, - neslėpė Telšių vyskupijos „Carito“ vedėja.

Gairės: duona, vargšai, labdara
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Patikrinkit

Maltos ordino Kauno skyriaus darbuotojai eina iš darbo pilnais maisto krepšiais....

piliete

ne "varguoliai", o mūsų išlaikytiniai- kaip kad nakvynės namų gyventojai, tegul eina duonos patys užsidirbti,/ po velnių/

kkk

Daugumai "varguolių" laikas būtų imtis darbo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS