Prie Šiaulių sudužęs lėktuvas pirktas už 3,7 mln. litų | KaunoDiena.lt

PRIE ŠIAULIŲ SUDUŽĘS LĖKTUVAS PIRKTAS UŽ 3,7 MLN. LITŲ

Antradienį šalia Šiaulių sudužęs Lietuvos karinių oro pajėgų lengvasis atakos lėktuvas „L-39“ buvo pirktas už 3,7 mln. litų.

„Nuostolius tikriausiai reikėtų vertinti, kiek kainuotų nusipirkti panašų, kad užpildytume atsiradusią spragą. O šiaip mes juos kada pirkome naujus, tai jie kainavo 3 mln. 700 tūkst. litų, 1998 metais tiek už juos buvo mokėta. Dabar mūsų tokia yra buhalterinė sistema, kad mes skaičiuojame likutinę vertę, tai dabar jų likutinė vertė buvo nulis“, - Lietuvos televizijų naujienų tarnybai sakė Lietuvos karinių oro pajėgų (KOP) vadas Edvardas Mažeikis.

Pasak kariuomenės atstovų, antradienio rytą per reguliarią treniruotę už maždaug šešių kilometrų nuo Aviacijos bazės susidūrė lietuvių pilotuojamas „L-39“ ir Šiauliuose dislokuotas NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse atliekantis Prancūzijos naikintuvas „Mirage 2000“.

Lietuvos orlaivis po kontakto ore sudužo, o jo pilotai sėkmingai katapultavosi ir nenukentėję nusileido. Prancūzų naikintuvas su pažeistu stabilizatoriumi nusileido KOP bazėje.

Dėl incidento krašto apsaugos ministrės įsakymu buvo pradėtas tarnybinis tyrimas. Tyrimą pradėjo ir Karo policija.

Lietuvos KOP iki šiol naudojosi dviem 1998 metais iš Čekijoje įsigytais „L-39ZA Albatros“ orlaiviais, kurie 2007 metais buvo kapitališkai suremontuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

lo

Lietuvos armijoje yra (tai yra buvo) 4 vinietai L-39 Albatros Cekoslovaku 1968 gamybos lengvos atakos lektuvu is ju buvo 2 naudojami pagal paskirty, kiti 2 mokomieji taip,kad dabar likom tik su vienu,nes vienas vakar suduzo:)Ir aplamai cia yra lauzu lauzas tas L-39,nes jie kainuoja nuo 200.000 iki 300.000 $.Taip,kad bet kuris turintis pinigu gali toki nusipirkti savo malonumui:)Pvz.Slovakija kur gyvenimas ne ka per daug geresnis negu lietuvoje turi 12 vienietu MIG-29 kurio vieneto kaina yra apie 30 milijonu $:))))Taip,kad geda mums nes ir Lenkija,cekija ir aplinkui turi nebloga oro artilerija,o tik atseid del vaizdo:))):)

as

veze kontraban..stabde oro policija ,mirazas,nestojo albatrosa persiokiojo ir taranavo.

o tai tau

Varnoms ????Mus juk bet kada gali užpulti kas tik nori, visi aplinkui tik ir tegalvoja kaip pulti Lietuvą.tai be galo svarbu, tie lėktuvai, kad tik būtų taika pasaulyje, kad nebūtų Lietuvoje karo.Jau geriau tegu pensininkai bus apiplėšinėjami, jaunimas emigruos, bet kad tik nebūtų karo.Būtinai nupirksim kitą lėktuvėlį, dar brangesnį, dar geresnį, kad tik patikimas būtų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS