Rasta sudužusio orlaivio juodoji dėžė | KaunoDiena.lt

RASTA SUDUŽUSIO ORLAIVIO JUODOJI DĖŽĖ

Trečiadienį Šiaulių rajone šalia Rėkyvos ežero rasta ir iškelta sudužusio orlaivio L-39 juodoji dėžė. Ji yra išgabenta tolimesniam tyrimui. Įvykio vieta yra saugoma, tyrimo komisijos specialistai dirba vietoje, kur sudužo Lietuvos kariuomenės lėktuvas L-39 ZA Albatross, jie renka ir fiksuoja duomenis lėktuvo sudužimo vietoje, teigiama KAM pranešime spaudai.

Lėktuvo detalės yra ruošiamos evakuacijai į KOP Aviacijos bazę, kur jos bus saugomos. Tyrimą bei darbus apsunkina tai, kad lėktuvas nukrito į pelkėtą vietovę, gruntas šioje vietoje yra nestabilus, daug vandens, vietovė yra nepasiekiama sunkiu transportu.

Iškėlimo darbus atlieka keliolikos karių komanda. Nuolaužoms iškelti naudojamas Lietuvos KOP sraigtasparnis Mi-8, tad darbų trukmę įtakoja ir oro sąlygos.

Vykdant tyrimą yra bendraujama ir su NATO partneriais. Tyrimas pradėtas siekiant išsiaiškinti avarijos priežastis, tyrimą atlieka specialiai sudaryta komisija, kurią sudaro krašto apsaugos sistemos specialistai.

Įvykio vietoje dislokuoti Lietuvos kariuomenės Taikos meto operacinių pajėgų kariai, kurie užtikrina įvykio vietos apsaugą ir teikia pagalbą tyrimo komisijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS