Sulaukę pensinio stažo, policiją palieka šimtai pareigūnų | KaunoDiena.lt

SULAUKĘ PENSINIO STAŽO, POLICIJĄ PALIEKA ŠIMTAI PAREIGŪNŲ

Sulaukę pensinio stažo, policijos profesionalai vienas po kito traukiasi iš tarnybos. Policijos vadovybė pripažįsta esant „nukraujavimą“, tačiau tragedijos dėl to neįžvelgia, rašo „Lietuvos žinios“.

„Tai dažniausiai labai geri specialistai, nesunkiai randantys darbą privačiose struktūrose, bankuose. Tuo metu policija byra. Galėčiau net pasakyti, kad ji dirbtinai žlugdoma“, - pareiškė Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) pirmininkas Vytautas Bakas.

2009 metais tarnybą policijoje paliko 393 pareigūnai, 2010 metais - 430, 2011 metais - 1018.

Statistikos duomenys rodo, kad daugiausia tarnybą paliko pirminės grandies pareigūnų. Pernai iš policijos išėjo 530 šios grandies pareigūnų. 374 pasitraukusiųjų priklausė viduriniajai grandžiai, 114 - aukštesniajai grandžiai.

Beveik 200 darbuotojų neteko kriminalinė policija, per 700 - viešoji.

Policijos departamento Personalo valdybos viršininko Tomo Bikmano duomenimis, pernai į tarnybą policijoje priimta 200 pareigūnų.

„Tokia yra realybė, tai neišvengiama. Jie puikūs specialistai, užsidirbo tam tikras socialines garantijas ir pasitraukė į privačias struktūras, kur šiuo metu jiems siūloma daugiau. Sutinku, kad tam tikro sistemos “nukraujavimo„ esama, bet tai nėra žlugimas“, - tikino policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla.

Jis dalies pareigūnų pasitraukimą buvo linkęs sieti su asmeninėmis nuoskaudomis.

Policijos pareigūnai į pensiją gali išeiti ištarnavę 20 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

k

atsakau visiems:1, kad nusikalt4lio negalima laužyti sulaikant, tai gali būti tik nusikaltėlio požiūris. Jie daro ką nori, o jų ir sugauti jau negalima? 2. Kol pats negavai pensijos, iš kur žinai, kokio ji dydžio? gal iš nuogirdų?3. nukraujavimas vyksta sparčiai, o kas yra Riomeriniai, gali žinoti tik iš vidaus( jiems rūpi karjera, o ne darbas)

gojis

Teko per TV matyti,uzgula keliese bekonai ,kazkoki vaikeli (nusikalteli) ir lauzo rankas.... .Kol neirodyta kad nusikaltelis ,sulaikant taip elgtis negalima.O ir su nusikalteliu taip elgtis negalima ,pagal visus europos zmoniu teisiu istatymus.Taip kad Lietuvos policijai yra ko pasimokyti,juos stazuotis reiktu nuvezti i Anglija ,arba i kitas kulturingas salis.

mike

Koks vaizdelis Lietuvos policijoje,aptukeliai,kaip kiaules(atleiskite uz toki apibudinima,bet taip yra) .Ka toks policininkas gali padeti gaudant nusikalteli,pabegti jis negali ???Paziurekite europoje ,kokia policija,sportiski,pasitempe ,grazu paziureti i toki policininka .As beformiu - ne sportisku,policininku nelaikyciau tarnyboje,jie tik valgo,o Japonai sako: jeigu pilnas pilvas -tai galva tuscia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS