Debiutinį sezoną baigė pakilia nata | KaunoDiena.lt

DEBIUTINĮ SEZONĄ BAIGĖ PAKILIA NATA

„Ilgas sezonas buvo, sužaidėme virš 50 rungtynių. Visi jau esame pavargę“, - lengviau atsikvėpė Andrius Skerla. Buvusio Lietuvos rinktinės gynėjo treniruojama Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ekipa puikiai baigė savo debiutinį sezoną A lygoje.

Kauniečiai „Optibet A lygos“ čempionato paskutinio turo mače išvykoje atėmė tašką (2:2) iš laipteliu aukščiau finišavusio „Panevėžio“ klubo. Šeimininkai rungtynes pradėjo puikiai: jau 3-iąją minutę saugas Paulius Janušauskas pasinaudojo grubia Igno Plūko klaida bei nukreipė kamuolį į tuščius vartus iš maždaug 30 metrų.

16-ąją minutę paskutinęs karjeros rungtynes sužaidęs P. Janušauskas buvo pakeistas. Kauno rajono ekipa atstatė pusiausvyrą – 42-ąją minutę baudinį realizavo Nauris Petkevičius. Vis dėlto antrą pridėto laiko minutę J. Sarpongas puikiu smūgiu į tolimąjį vartų kampą išvedė „Panevėžį“ į priekį.

Antrame kėlinyje komandos keitėsi pavojingomis atakomis, tačiau sėkmė labiau nusišypsojo „Hegelmann Litauen“ komandai. Vilius Armanavičius uždirbo baudinį, kurį 81-ąją minutę ir vėl realizavo N. Petkevičius – tai buvo 16-asis puolėjo įvartis šiemet.

„Jei kuri nors komanda būtų pralaimėjusi, būtų nusiminusi. Sirgaliams mačas turėjo patikti, treneriams turbūt nelabai“, - komentavo A.Skerla.

Pernai dar pirmojoje lygoje žaidusi, o šiemet A lygoje debiutavusi Kauno rajono ekipa su 53 taškais po 36 mačų užėmė 5-ąją vietą. "Panevėžys" su 60 taškų finišavo ketvirtas. Įdomu, kad kauniečiai buvo viena ryškiausių komandų pagal lietuvių futbolininkų indėlį. Jei vertintumėme visų A lygos klubų tik lietuvių pelnytus įvarčius, daugiausia taškų būtų surinkusi būtent "Hegelmann Litauen".

„Buvo daug vaikinų, kurie prieš sezoną neturėjo A lygos patirties. Tad labiausiai džiaugiuosi dėl jų ir su naujomis viltimis lauksime kito sezono“, - teigė „Hegelmann Litauen“ vairininkas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS