Dviejų įvarčių deficitą panaikinęs „Žalgiris“ įveikė RFS | KaunoDiena.lt

DVIEJŲ ĮVARČIŲ DEFICITĄ PANAIKINĘS „ŽALGIRIS“ ĮVEIKĖ RFS

  • 0

Nors anksti praleido du įvarčius, Valdo Urbono auklėtiniai atsitiesė ir iškovojo gražią pergalę rezultatu 3:2 (2:2).

Startinėje žalgiriečių sudėtyje debiutavo ispanas Cristianas Portilla, o antrajame kėlinyje po keitimų pirmą kartą su „Žalgirio“ marškinėliais į aikštę žengė ir Modestas Vorobjovas bei Victoras Perezas.

Rungtynes geriau pradėjo svečiai, kurie į priekį išsiveržė jau penktąją minutę, kai po kampinio smūgiu galva pasižymėjo gynėjas Nauris Bulvitis (0:1).

Prabėgo dar dešimt minučių, o rezultatas švieslentėje tapo 0:2. Iš gilumos perdavimo sulaukęs Glebas Kliuškinas baudos aikštelėje atliko idealų perdavimą Daviui Indranui, kuriam beliko nukreipti kamuolį į tuščius vartus (0:2).

Šeimininkai taip pat turėjo savo progą, tačiau susitikimo pradžioje Timuro Pukhovo smūgiuotą kamuolį atrėmė vartininkas, o kiek vėliau iš aštraus kampo į virpstą pataikė Saulius Mikoliūnas.

Nepaisant to, dar iki pertraukos „Žalgiris“ rezultatą išlygino. Sužaidus pusvalandį Domantas Šimkus vienu lietimu atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur kamuolį nesėkmingai išmušti bandęs Slavko Blagojevičius šį nukreipė į savus vartus (1:2).

Antrąjį įvartį „Žalgiris“ įmušė 44-ąją minutę. Kamuolį varžovų aikštės pusėje perėmė Saulius Mikoliūnas, o Tomislavas Kišas iš kairiojo atakos krašto geru perdavimu šį nugabeno į baudos aikštelės prieigas. Ten buvęs Tomašas Šimkovičius greitai įvertino situaciją ir perdavimu vienu lietimu išvedė T. Pukhovą vieną prieš vartininką – šis savojo šanso nepraleido (2:2).

Po pertraukos V. Urbono auklėtiniai netruko persverti rezultatą. 51-ąją minutę žalgiriečiai ir vėl sėkmingai paspaudė varžovus jų aikštės pusėje ir kolektyvinių pastangų dėka kamuolį perėmė: Modestas Vorobjovas iškrapštė kamuolį varžovui iš po kojų, S. Mikoliūnas vienu lietimu šį pasiuntė į baudos aikštelę T. Kišui, kuris kulniuku kamuolį parideno T. Šimkovičiui. Pastarasis ne mažiau įspūdingai vienu lietimu pasiuntė kamuolį į vartų kampą (3:2).

Per likusį laiką rezultatas nepakito ir „Žalgiris“ iškovojo trečiąją pergalę pasirengimo cikle. Kitas rungtynes vilniečiai žais vasario 2 d. 20 val. Vilniaus „Sportimos“ arenoje su Rygos „Metta“. Įėjimas nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS