FIFA grasinant sankcijomis, Lietuva salės futbolą su Baltarusija žais neutralioje šalyje | KaunoDiena.lt

FIFA GRASINANT SANKCIJOMIS, LIETUVA SALĖS FUTBOLĄ SU BALTARUSIJA ŽAIS NEUTRALIOJE ŠALYJE

  • 4

Tarptautinėms futbolo federacijoms FIFA ir UEFA pagrasinus sankcijomis Lietuvos salės futbolo rinktinei, jei ši atsisakys žaisti su Baltarusija, sutarta, kad atrankos į pasaulio čempionatą rungtynės vyks neutralioje šalyje – Jerevane, antradienį pranešė Lietuvos futbolo federacija (LFF).

Pasak LFF, tokį sprendimą Lietuvos federacijos prašymu priėmė UEFA. Sprendimu, tiek namų, tiek išvykos rungtynės bus žaidžiamos Armėnijoje šių metų kovo 2 ir 4 dienomis.

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius sako, kad iš tarptautinių futbolo organizacijų buvo gauti griežti perspėjimai, kad už atsisakymą žaisti Lietuvos futbolo lauktų drausminės sankcijos.

Tuo metu iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos buvo gautos rekomendacijos nekviesti Rusijos ir Baltarusijos sportininkų į Lietuvą, tačiau kol kas teisės aktų, numatančių draudimą žaisti su šių šalių rinktinėmis, parengta nebuvo.

„LFF nuomone, rungtynės su Rusijos ir Baltarusijos rinktinėmis vykti neturėtų, o šalys, atsisakiusios rungtyniauti, nebūtų baudžiamos tarptautinių sporto institucijų. Manome, kad Lietuvos institucijoms parengus ir patvirtinus tai draudžiančius teisės aktus, nacionalinės sporto federacijos turėtų rimtus teisinius argumentus bendraujant su tarptautinėmis organizacijomis“, – pranešime cituojamas generalinis sekretorius.

Pranešime teigiama, jog federacija nuo pat karo Ukrainoje pradžios aiškiai išsakė savo poziciją tarptautinėse futbolo organizacijose FIFA ir UEFA dėl Rusijos ir Baltarusijos futbolo federacijų veiklos šiose organizacijoje.

Savo ruožtu ministerija BNS nurodė, kad griežtą poziciją pirmiausia turi išreikšti pačios federacijos.

„Nacionalinės, kaip ir tarptautinės, sporto organizacijos yra nevyriausybinės organizacijos ir sprendimus priima savarankiškai. Ministerija yra pasirengusi padėti Lietuvos sporto organizacijoms kalbantis su tarptautinėms sporto federacijomis dėl Lietuvos pozicijos“, – rašoma komentare.

„Tačiau sporto federacija pirmiausia pati turi išreikšti savo aiškią ir nedviprasmišką poziciją. Kol kas nėra žinoma atvejų, kad valstybės savo įstatymais uždraustų nevyriausybinėms organizacijoms dalyvauti varžybose“, – priduriama jame.

ŠMSM taip pat nurodo, kad jos pozicija nesikeičia – rekomenduojama nutraukti visus sporto ryšius su šių šalių sportininkais, sporto organizacijomis, jų atstovais.

„Tą aiškiai pasakėme jau ne kartą, sporto organizacijos jau du kartus gavo griežtas ir detalias rekomendacijas šiuo klausimu. Ministerija yra dėkinga visoms šalies sporto organizacijoms, federacijoms ir sportininkams, kurie laikosi aiškios, tvirtos vertybinės pozicijos. Tokių yra didžioji dauguma. Joms ir didžiajai daliai sportininkų nekyla klausimų dėl dalyvavimo varžybose su Rusijos ir Baltarusijos sportininkais. Joms pilnai užtenka griežtos Vyriausybės pozicijos ir rekomendacijų“, – teigiama komentare.

UEFA Vykdomasis komitetas praėjusių metų kovą priėmė sprendimą, kad Rusijos rinktinės yra šalinamos iš visų tarptautinių organizacijų organizuojamų oficialių turnyrų, tuo tarpu rungtynės su Baltarusijos rinktinėms turi vykti.

„Ne kartą kreipėmės tiek į FIFA ir UEFA, tiek ir į Lietuvos Vyriausybę prašydami imtis teisinių veiksmų ir nustatyti draudimą palaikyti sportinius ryšius su Baltarusija. Toks oficialus teisinis dokumentas reikalingas tęsiant diskusijas su FIFA bei UEFA ir Lietuvos rinktinėms nepažeidžiant tarptautinių organizacijų dokumentų nežaisti ir oficialių rungtynių”, – sakė E. Stankevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rasa

Kokios pasaulio rungtynės Rusu sportininkus malonu žiurėti Be rusijos tai ne varžybos Pasaulyje rusijos sportininkam nėra lygiu TIK DĖKA RUSU SPORTININKU PASAULIS SU MALONUMU STEBI VARŽYBAS

kauniete

Lietuviukai žais su chacholu AZOV bandytėleis kaip žydas zezeiš bunkerio išlys atsisveikinti

onute

Stankiau kur ukru vėliava Reik įsisekti o tai landzbergys liepia visiem subinlaižiam banderu vėlevikes lietuvoje segėti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS