Futbolininkai skina pergales pasaulio čempionate | KaunoDiena.lt

FUTBOLININKAI SKINA PERGALES PASAULIO ČEMPIONATE

  • 3

Lietuvos mažojo futbolo rinktinė šiandien laikys pasaulio čempionato atkrintamųjų varžybų egzaminą. Mūsų šalies atstovai pirmą kartą turnyro istorijoje grupių etapą įveikė vien pergalėmis ir užsitikrino grupės nugalėtojų vardą.

Vokietijoje vykstančiose „Socca“ mažojo futbolo (6 prieš 6) planetos pirmenybėse lietuviai startavo be priekaištų. Paskutinėse J grupės rungtynėse jie 3:2 palaužė favoritais vadintus Rumunijos futbolininkus.

Prieš rungtynes Lietuvos ir Rumunijos rinktinės turėjo po šešis taškus, tačiau dėl geresnio įvarčių santykio lietuviams pirmą vietą grupėje būtų garantavusios ir lygiosios. Vis dėlto rungtynės prasidėjo ne pagal mūsiškių scenarijų. Pirmo kėlinio viduryje rumunai po standartinių situacijų pelnė du įvarčius.

Priremti prie sienos lietuviai antrajame kėlinyje padidino apsukas. Tačiau 31 minutę už pražangą geltona kortelė buvo parodyta Ignui Raštučiui ir Lietuvos rinktinė liko mažesnė. Tačiau atlaikę varžovų spaudimą, 33 minutę lietuviai surengė žaibišką kontrataką, kurios smaigalyje atsidūręs Augustas Trinkūnas po tikslaus Deivido Linausko perdavimo įgrūdo kamuolį į rumunų vartus.

Pajutę įvarčio skonį lietuviai pradėjo spausti varžovus visoje aikštėje ir 36 minutę I. Raštutis, perėmęs kamuolį, privertė Rumunijos rinktinės gynėją pažeisti taisykles. Arbitras ne tik skyrė baudos smūgį, bet ir dviem minutėms pašalino iš aikštės prasižengusį žaidėją. Netrukus lietuviai jau sveikino Beną Buzevičių, kuris galingu smūgiu nepaliko jokių vilčių rumunų vartų sargui ir išlygino rezultatą.

Rumunijos futbolininkai dar bandė grįžti į žaidimą, pakeitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, tačiau paskutinis žodis priklausė mūsiškiams. Kantriai gynyboje padirbėję lietuviai privertė varžovus suklysti, o kamuolį perėmęs I. Raštutis įmušė pergalingą įvartį į tuščius vartus.

Prieš tai mūsų šalies komanda 8:0 nušlavė egzotiškojo Mauricijaus atstovus ir 6:2 palaužė Peru futbolininkus. Laimėjusi visas trejas žaistas rungtynes Mindaugo Grigalevičiaus ir Giedriaus Brazaičio treniruojama rinktinė J grupėje su 9 taškais užėmė pirmą vietą ir pirmame atkrintamųjų varžybų etape susitiks su A grupės trečioje pozicijoje finišavusia Kipro komanda.

„Labai smagu, kad ne tik laimėjome, bet ir užfiksavome geriausią Lietuvos rinktinės pasiekimą Europos ir pasaulio čempionatų grupių etapuose. Tačiau iki absoliučiai geriausio pasirodymo dar trūksta poros pergalių“, – teigė Lietuvos rinktinės strategas M. Grigalevičius.

Pasaulio čempionate Esene dalyvauja net 44 komandos, o į atkrintamąsias varžybas pateko 32 rinktinės: visos pirmąsias ir antrąsias vietas grupėse užėmusios komandos ir geriausių savo grupėse trečią vietą užėmusių ekipų dešimtukas. Pernai pasaulio čempionų titulą iškovojo brazilai, finale pranokę Kazachstano rinktinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

buzas

Kada LFF kadrus supakuos?! Nes futbolas toliau į mirtį, per juos, dar kiek finansinių maklių atkastu.

švinius

Kaip susidės su LFF ištiks ir juos krachas

Valio

Stebuklas. Nors futbolas ir mažasis pergalėmis neišlepintiems Lietuvos sirgaliams labai malonu. Şėkmės!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS