Futbolininkas R. Baravykas: gražiausias metų įvartis? Mano | KaunoDiena.lt

FUTBOLININKAS R. BARAVYKAS: GRAŽIAUSIAS METŲ ĮVARTIS? MANO

  • 0

Lietuvos futbolo rinktinės gynėjas Rolandas Baravykas 2017 metų sezone papildė Vilniaus „Žalgirio“ klubą, tačiau reikėjo dar vienerių metų, kol 23-ejų metų futbolininkas atsiskleidė visu pajėgumu, skelbia lff.lt.

Iš Šiaulių kilęs R. Baravykas tapo ne tik pagrindiniu sostinės klubo žaidėju, tačiau užsitarnavo ir nacionalinės komandos trenerio pasitikėjimą bei Lietuvos rinktinėje sužaidė 10 rungtynių ir pasižymėjo puikiu akrobatiniu smūgiu į Juodkalnijos rinktinės vartus Tautų lygoje.

„Manau, kad 2018 metai man buvo beveik idealūs, pritrūko tik pirmos vietos A lygoje, - sakė R. Baravykas. - Žaidžiau tiek klube, tiek rinktinėje, visur pasižymėjau. Turėjau gerus metus šalies čempionate, taurės varžybose, Europos lygoje išbandėme jėgas su „Sevilla“ komanda, o Lietuvos rinktinėje net pelniau įvartį“.

Europos lygoje gynėjas, vilkėdamas „Žalgirio“ aprangą, sužaidė šešerias rungtynes, o A lygoje aikštėje pasirodė 31 rungtynėse ir atliko tris rezultatyvius perdavimus. Tiesa, turnyro lentelėje žalgiriečiai dviem taškai nusileido Marijampolės „Sūduvos“ komandai.

„Viską nulėmė nesėkmė žaidžiant su Klaipėdos „Atlantu“, - lapkričio mėnesį nulinėmis lygiosiomis pasibaigusias rungtynes prisiminė gynėjas. - Tų rungtynių nepralaimėjome, tačiau pralaimėjome čempionatą. Pamenu, dar pats tame susitikime turėjau galimybę pelnyti įvartį, tačiau to nepadariau. Jau po kelių dienų „Sūduva“ 6:0 sutriuškino „Atlantą“ ir mums nebebuvo jokių šansų. Tos pirmos vietos labai pritrūko, bet tokie dalykai grūdina ir reikia žygiuoti toliau“.

Po itin sėkmingo sezono žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų, kad R. Baravykas gali pradėti legionieriaus karjerą, tačiau 23-ejų metų futbolininkas ir toliau lieka „Žalgirio“ komandos dalimi.

„Buvo tikimybė, kad galiu persikelti į Lenkiją, tačiau to neįvyko, turiu kontraktą su Vilniaus klubu, ruošiuosi sezonui su komanda ir noriu tapti čempionu, - situaciją pasakojo R. Baravykas. - Skaičiau žiniasklaidoje, kad buvau „Jagiellonia“ peržiūroje, tačiau niekur nebuvau išvykęs. Tarpsezoniu atostogavau pas tėvus Anglijoje, o toliau visą laiką sportavau Vilniuje, suklydo, matyt, žmonės“.

Gynėjas jau pluša „Žalgirio“ treniruotėse ir vasario 24 dieną sieks pirmojo trofėjaus - Lietuvos futbolo federacijos (LFF) supertaurės.

„Man atostogų tikrai užteko, - šypsojosi R. Baravykas. - Pasiilgau kamuolio, komandos draugų. Esu įpratęs atsikėlęs vykti į treniruotę, juokauti rūbinėje, sunkiai dirbti aikštėje. Per atostogas man viso šito trūksta. Džiaugiuosi, kad grįžome į ritmą, turime tikslus ir jų siekiame. Dabar norime laimėti LFF supertaurę, toliau susigrąžinti A lygos titulą, vėl triumfuoti taurės varžybose, o Europos lygoje žygiuoti kiek įmanoma toliau“.

R. Baravykas pavasarį pradės dar vieną kelionę su Lietuvos rinktine, kuri Europos čempionato atrankoje varžysis su Portugalija, Ukraina, Serbija ir Liuksemburgu.

„2018 metai rinktinei buvo sunkūs, tačiau šie bus geresni. Mes galime ir privalome žaisti geriau“, - kalbėjo šiaulietis.

Sėkmingi metai R. Baravykui padėjo atsidurti ir trijose nominacijoje „2018 metų Lietuvos futbolo geriausiųjų“ rinkimuose. 184 cm ūgio futbolininkas pretenduoja tapti metų geriausiu, metų geriausiu A lygos žaidėju ir siekia gražiausio metų įvarčio titulo.

„Gražiausio įvarčio kategorijoje balsavau už R. Baravyką, - juokėsi futbolininkas. - Žiauriai gera „bankė“. Geriausiais A lygos futbolininkais renku Tomašą Šimkovičių ir Liviu Antalį. Kiekvieną dieną savo balsą skiriu vis kitam. Metų trenerio titulą skiriu Valdui Urbonui, visi treneriai su kuriais dirbu man yra geriausi“.

 

 

O kokių 2019 metų norėtų pats Lietuvos rinktinės gynėjas?

„Noriu palinkėti sau sezono be traumų, daugiau pergalių ir pagaliau „Žalgirio“ ekipoje įmušti įvartį A lygoje, - sakė R. Baravykas. - Noriu būti naudingesnis žaidėjas, padėti komandai gintis, o tuomet ir užpulti: atlikti rezultatyvius perdavimus ir įmušti vieną kitą įvartį. Tikiu, kad šie metai gali būti dar geresni“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS