Futbolo A lyga: batalijos – nuo pavasario iki rudens | KaunoDiena.lt

FUTBOLO A LYGA: BATALIJOS – NUO PAVASARIO IKI RUDENS

Startuoja Lietuvos futbolo aukščiausio diviziono („Optibet A lygos“) čempionatas, o sezono pabaigtuvės numatytos vėlų rudenį. Kaip aštuonis mėnesius truksiantį maratoną pasitinka 2022-ųjų prizininkai ir jų konkurentai?

Du biudžeto variantai

Oficiali čempionato svetainė alyga.lt pateikė pažintines apžvalgas apie favoritus – komandų sudėtis ir jų pokyčius, užmojus – ir ambicingus varžovus, taip pat sieksiančius geresnių rezultatų nei pernai.

2022 m. čempionas Vilniaus „Žalgiris“ paskelbė planuojamą biudžetą: pesimistinis – 3,43 mln eurų, optimistinis – 7,13 mln. eurų.

Vieną šio sezono trofėjų – Lietuvos futbolo Supertaurę – sostinės žalgiriečiai jau iškovojo. Kiti tikslai – A lygos čempionų titulas, šalies taurė ir jėgų išbandymas Europos futbolo lygoje.

Prieš sezoną „Žalgiris“ atsisveikino su keliais svarbiais legionieriais – Fabienu Ourega, Nemanja Ljubisavljevičiumi, Renanu Oliveira, Francisu Kyeremehu, tačiau kovos rikiuotėje liko Edvinas Gertmonas, Nicolasas Gorobsovas, Mario Paveličius, Oliveris Buffas, Saulius Mikoliūnas, Ovidijus Verbickas, Joelis Bopesu, o ją papildė Nauris Petkevičius, Paulius Golubickas ir bolivietis Leonardo Vaca, islandas Arnis Vilhjalmssonas, tunisietis Nassimas Hnidas, kroatas Stipė Vučuras, japonas Yukiyoshis Karashima.

„Išsaugojome komandos branduolį, manau, kad tai svarbiausia“, – sakė Vilniaus žalgiriečių strategas Vladimiras Čeburinas.

Jo teigimu, Lietuvos čempionatas kasmet stiprėja.

„Atvyksta naujų geresnio lygio žaidėjų, komandos daugiau dėmesio skiria parengtumui, augimui“, – teigė V. Čeburinas.

Tikisi žengti į priekį

„Optibet A lygos“ vicečempionui „Kauno Žalgiriui“ ketvirtus metus iš vadovaus treneris Rokas Garastas.

Pernai buvome antri, todėl šiemet nenorime smuktelėti žemyn ar išsilaikyti toje pačioje pozicijoje.

Stabilumą kauniečiai taip pat pademonstravo komplektuodami sudėtį – oficialiai atsisveikinta vos su keturiais žaidėjais: į gimtuosius Mažeikius sugrįžo Benas Anisas, į Austriją – Philippas Schellneggeris, Linas Pilibaitis išvyko į Vilniaus rajono „TransINVEST“, Egidijus Vaitkūnas – į „Šiaulių“ ekipą.

Tarp naujokų – vartininkas Ignas Plūkas, Prancūzijoje subrendę žaidėjai Rosario Latouchent’as, Maxime’as Spano Rahou, Brahimas Konate, Florianas Davidas, talentingas lietuvis Artūras Dolžnikovas, ispanas Xabis Auzmendis.

Be to, sudėtyje – į Lietuvos rinktinę kviečiami Deividas Mikelionis, Edvinas Girdvainis, Martynas Dapkus, Gratas Sirgėdas. Po traumų sieks atsitiesti Shermaras Martina ir Yuma Suwa, solidus potencialas – patyręs puolėjas Nerijus Valskis, olandas Antonas Fase.

„Pernai buvome antri, todėl šiemet nenorime smuktelėti žemyn ar išsilaikyti toje pačioje pozicijoje. Tikslai – aiškūs: žengti į priekį, – kalbėjo R. Garastas. – Kiekvieno mūsų naujoko sportinė forma – skirtinga, bet per treniruotes matome jų žaidimo kokybę, jie – geri žaidėjai, tikrai padės komandai, tačiau dar prireiks šiek tiek laiko integruotis.“

Išvykusiems – pamaina

Pernai bronzos medalius iškovojęs „Panevėžys“ pratęsė darbo sutartį su iš Šveicarijos kilusiu italų kraujo turinčiu vyriausiuoju treneriu Gino Lettieri.

Karjerą šioje komandoje tęs Linas Klimavičius, Seydina Keita, Pijus Širvys, Wandersonas Melo, Tautvydas Eliošius, Ernestas Veliulis, Jeffrey Sarpongas, Ariagneris Smithas, tačiau išvyko pagrindinėje sudėtyje buvę Rafaelis Broetto, Elivelto, Salvadoras Sanchezas, Nasko Milevas, Mitaras Čukovičius.

Į gimtąjį miestą po ilgos pertraukos sugrįžo vartininkas Vytautas Černiauskas, iš Marijampolės „Sūduvos“ atvyko Markas Beneta, iš Ukrainos – Romanas Mirošnykas ir Artiomas Ščedras.

2022-aisiais vos vienu tašku nuo panevėžiečių atsiliko Kauno rajono „Hegelmann“ komanda.

Ši sezoną vyriausiojo trenerio Andriaus Skerlos ginklų arsenale nebus vartininko I. Plūko, taip pat Y. Karashimos ir Alexo Souzos, Viliaus Armanavičiaus, tačiau prie kolektyvo prisijungė brazilas Michaelas Thuique, kroatas Filipas Dangubičius, I. Plūką pakeitęs Tomas Švedkauskas, iš „Sūduvos“ atvykęs Giedrius Matulevičius, iš Vilniaus „Riterių“ – Aleksandras Levšinas.

Diena po dienos

1-as turas: kovo 3 d. Vilniaus „Riteriai“–„Šiauliai“, 4 d. Marijampolės „Sūduva“–„Kauno Žalgiris“ ir Kauno rajono „Hegelmann“–Alytaus „Dainava“, 5 d. Gargždų „Banga“–„Panevėžys“ ir Vilniaus „Žalgiris“–Telšių „Džiugas“.

2-as turas: 11 d. „Sūduva“–„Hegelmann“, „Kauno Žalgiris“–„Šiauliai“ ir „Žalgiris“–„Banga“, 12 d. „Džiugas“–„Dainava“ ir „Riteriai“–„Panevėžys“.

3-ias turas: 14 d. „Kauno Žalgiris“–„Žalgiris“ ir „Šiauliai“–„Hegelmann“, 15 d. „Banga“–„Džiugas“, „Sūduva“–„Panevėžys“ ir „Riteriai“–„Dainava“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS