Futbolo rinktinės atostogos – su darbo poskoniu | KaunoDiena.lt

FUTBOLO RINKTINĖS ATOSTOGOS – SU DARBO POSKONIU

Lietuvos futbolo rinktinė išėjo ilgų atostogų. Limasolyje sužaidę paskutiniąsias rungtynes šiemet, žaidėjai išsiskirstė kas sau. Į Lietuvą lietuviai grįžo be septynių futbolininkų, kurie arba liko Kipre, arba patraukė į kitas šalis. „Kad čia šalta, nebūtų kas veikti“, - paklaustas, ar nepaseks auklėtinių pėdomis šyptelėjo treneris Edgaras Jankauskas.

„Rezultatas yra neigiamas, bet žaidėme neblogai. Trūko užbaigimo. Arba jis buvo nesėkmingas, arba teisėjai nenorėjo, kad būtų sėkmingas. Pritrūkome ir sėkmės, ir tikslumo“, - pripažino strategas.

Jis su dauguma žaidėjų pirmadienį paryčiais iš grįžo į Vilnių. Rinktinės kapitonas Fedoras Černychas liko Limasolyje, kurio AEL klubo marškinėliais jis vilki. Kitas saugas Modestas Vorobjovas, rungtyniaujantis Turkijos aukščiausiosios lygos klube „Istanbulspor“, po mačo grįžo į prabangų Pafoso golfo kurortą, kuriame per išvyką į Kiprą gyveno visa rinktinė. Jis, kaip ir keli kiti žaidėjai, atstovaujantys užsienio klubams, be ilgesnio atokvėpio turės prisidėti prie savo komandų.

Z.Jurevičiaus nuotr.       Rinktinė gyveno prašmatniame golfo kurorte Pafoso apylinkėse.

Tačiau su E. Jankausku ir kitais rinktinės nariais pokalbis sukosi apie paskutinį metų pasirodymą bei žvilgsnį į ateitį.

„Ciklą galima vertinti tikrai pozityviai. Manau, prieš jam prasidedant ne kiekvienas būtų patikėjęs, kad turėsime tiek taškų. Pasakysiu, kad galėjome jų ir dar daugiau surinkti. Turiu omenyje lygiąsias namuose su Bulgarija, Juodkalnija, galbūt ir su vengrais galėjome geriau sužaisti, jei sėkmė būtų palankesnė. Pats žaidimas buvo geresnis nei praeitame cikle, jis pasikeitė atėjus treneriui E. Jankauskui. Atsirado daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, ir tai davė savo vaisių“, – aiškino F. Černychas.

Rinktinėje suspindo keletas jaunų žaidėjų, tarp jų ir saugas Matijus Remeikis bei puolėjas Faustas Steponavičius.

„Iš kiekvienų rungtynių pasisemiu naujos patirties ir tobulėju. Kuo daugiau jų sužaisiu, tuo greitesnis bus progresas“, – sakė Lietuvos čempionu su „Panevėžio“ klubu neseniai tapęs 20-metis M. Remeikis.

„Supratau, kad turiu daugiau dirbti tobulindamas savo stipriąsias puses. Mėgstu judėti į vidurio zoną, smūgiuoti į vartus – to mūsų rinktinėje trūksta, ir turiu asmeniškai ties tuo dirbti“, – užduotis ateičiai sau kėlė Plovdivo „Botev“ (Bulgarija) klubo 19-metis puolėjas F. Steponavičius.

„Norėjosi pamatyti, ką gali mūsų jaunimas. Nenorime forsuoti to rinktinės jauninimo, bet tai yra mūsų futbolo ateitis, talentingi žaidėjai. Turime jiems duoti kelią“, - aiškino E. Jankauskas.

- Treneri, kaip vertinate paskutinį sezono pasirodymą? - paklausėme E. Jankausko.

- Rezultatas neigiamas, bet žaidėme būtent taip, kaip norėjome žaisti. Pradėjome gerai, ir vėliau daugiau kontroliavome kamuolį, ieškojome erdvių už varžovų nugaros. Trūko pabaigimo, tikslumo galutinėje atakų fazėje.

- Ką pasakytumėte apie kertiniu galėjusį tapti pirmojo kėlinio epizodą, kai kamuolys įriedėjo į Kipro komandos vartus, bet įvartis nebuvo įskaitytas?

- Nesinori mojuoti kalavijais po rungtynių, bet įvartis akivaizdžiai buvo. Galbūt mes patys neįmušėme, bet buvo geras mūsų spaudimas, privertęs varžovus suklysti. Vėliau buvo ir žaidimas ranka baudos aikštelėje, teisėjai vėl nenorėjo matyti jo. Tačiau mes žiūrime savo žaidimo. Žinome, kas mums pavyko, o kas ne.

- Kaip J. Lasickas reagavo į savo klaidą, virtusią įvarčiu?

- Justas yra profesionalas. Jis sąžiningas ir jautrus žmogus, girdėjau atsiprašymo žodį, bet nėra čia dėl ko atsiprašyti, tai buvo žaidybinis epizodas. Tokių akimirkų būna nemažai, bet kai jie baigiasi įvarčiu, išlieka suklydusio futbolininko pavardė. Tačiau jokiu būdu negali būti kaltų ieškojimo.

- Ilgokai užtrukote rūbinėje. Ką sakėte ciklą apibendrinusioje savo kalboje?

- Aptarėme, kad vyrai atidavė visas jėgas. Tai buvo pirmoji stovykla, kurioje neiškovojome taškų, bet nepavadinčiau jos nei gera, nei labai bloga. Ji buvo nesėkminga. Vyrai gerai treniravosi, gerai žaidė, bet nepavyko. Ne visada tęsis geras ruožas, būna ir kalnelių.

- Kaip komanda reaguoja į tuos pralaimėjimus?

- Mūsų užduotis ir yra, kad jų entuziazmas neblėstų. Žinome, kad kelias bus akmeningas, tuos pralaimėjimus reikia išgyventi, nežiūrėti kaip į kažkokią pabaigą, nes tai yra proceso dalis. Svarbiausia yra kuo greičiau atsitiesti ir pasidaryti tinkamas išvadas ir ateityje jas ištaisyti.

- Iki kitų varžybų bus daug laiko. Kokie jūsų ateities planai?

- Dabar Lietuvos futbole bus pertrauka. Turėsime laiko pasidaryti išsamią ciklo analizę, stebėsime savo kandidatus ir lauksime kitų startų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS