Futbolo žvaigždė Pele paguldytas į ligoninę dėl anksčiau diagnozuoto auglio | KaunoDiena.lt

FUTBOLO ŽVAIGŽDĖ PELE PAGULDYTAS Į LIGONINĘ DĖL ANKSČIAU DIAGNOZUOTO AUGLIO

Legendinis Brazilijos futbolininkas Pele (Pelė) paguldytas į ligoninę dėl anksčiau jam diagnozuoto  gaubtinės žarnos auglio, trečiadienį pranešė 81 metų žvaigždės gydytojai.

Triskart pasaulio futbolo čempionatus laimėjęs Pele buvo paguldytas į Alberto Einsteino (Alberto Einšteino) ligoninę San Paule „tolimesniam gaubtinės žarnos auglio, nustatyto šių metų rugsėjį, gydymui“, sakoma jo medikų komandos pranešime.

„Pacientas yra stabilios būklės, tikimasi, kad bus išrašytas artimiausiomis dienomis“, – priduriama jame.

Futbolininko hospitalizavimo priežastis nenurodoma.

Rugsėjo mėnesį Pele buvo atlikta auglio operacija. Po jos jis mėnesį praleido ligoninėje, o išėjęs turėjo tęsti chemoterapiją.

Žvaigždės viešųjų ryšių agentūra nurodė, kad ligoninėje jis atsidūrė planuotai..

„Jis atvyko chemoterapijai. Jis visada turi vykti į ligoninę šiam gydymui“, – teigiama pranešime.

Daugelio visų laikų geriausiu futbolininku laikomas Pele, kurio tikrasis vardas yra Edsonas Arantesas do Nascimento (Edsonas Arantisas du Nasimentu), pastaraisiais metais nesveikavo ir ne kartą buvo atsidūręs ligoninėje.

Pastaruoju metu vis rečiau viešumoje pasirodantis buvęs futbolininkas paskutinį kartą viešumoje buvo matytas su vaikštyne.

Tačiau jis toliau aktyviai reiškiasi socialiniuose tinkluose. Neseniai pasveikino Lionelį Messi (Lionelį Mesį) pelnius rekordinį septintąjį „Auksinio kamuolio“ (Ballon d'Or) apdovanojimą ir pagerbė kitą futbolo legendą Diego Maradona (Diegą Maradoną) jo  mirties pirmųjų metinių proga.

Vienintelis futbolininkas istorijoje,  laimėjęs tris pasaulio čempionatus 1958-aisiais, 1962-aisiais ir 1970-aisiais su Brazilijos rinktine, į pasaulio areną įsiveržė vos 17 metų, įmušęs kelis įspūdingus įvarčius, tarp jų du finalinėse varžybose su rungtynių šeimininke Švedija 1958 metais, kai Brazilija pirmą kartą laimėjo pasaulio čempionatą.

Tėvynėje „Karaliumi“ (O Rei) vadinamas futbolininkas per visą savo aktyvią sportininko karjerą iki 1977 metų  dalyvavo 1 363 profesionaliose rungtynėse ir įmušė 1 281 įvartį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS