Futbolo klubą „Hegelmann“ sustiprino Baltarusijoje žaidęs gynėjas iš Nigerijos | KaunoDiena.lt

FUTBOLO KLUBĄ „HEGELMANN“ SUSTIPRINO BALTARUSIJOJE ŽAIDĘS GYNĖJAS IŠ NIGERIJOS

  • 1

Kauno rajono „Hegelmann“ toliau rikiuoja gretas naujajam sezonui. Mėlynai balti pasirašė sutartį su nemažą ir įdomios patirties Baltarusijoje sukaupusiu vidurio gynėju iš Nigerijos Samueliu Odeoibo.

Aukštas ir fiziškai gerai sudėtas 28 metų legionierius į Lietuvą atvyksta po penkių sezonų praleistų kaimyninės Baltarusijos klubuose.

Tiesa, S. Odeoibo kelias iki Baltarusijos aukščiausios lygos nebuvo rožėmis klotas. Pirmą kartą į šią šalį afrikietis atvyko dar 2012 metais, tačiau ne iš karto buvo pastebėtas vietinių futbolo specialistų. Nigeriečiui teko dirbti įvairius su futbolo nesusijusius darbus bei futbolą žaisti tik mėgėjiškai, kol jo nesurado Baltarusijoje gerai žinomas treneris Jurijus Puntusas.

2016 metais S. Odeoibo prisijungė prie Baltarusijos čempionate debiutavusio Minsko „Krumkačy“ klubo. Pusę sezono gynėjas rungtyniavo B komandoje, o vėliau buvo paskolintas kitai lygos komandai Navapolacko „Naftan“.

2018 metų pradžioje nigerietis sukirto rankomis su Pirmos lygos Mikaševičų „Granit“ ekipa, bet po sezono jį persiviliojo Babruisko „Belšina“ klubas, su kuriuo žaidėjas laimėjo pirmenybes ir 2020 metais vėl rungtyniavo aukščiausioje lygoje. Visgi „Belšina“ komandai sezonas susiklostė ne itin sėkmingai ir ekipa buvo priversta palikti lygą, o pats žaidėjas pasliko rungtyniauti Baltarusijos čempionate, nes jam sutartį pasiūlė Žodzinos „Tarpedo-BelAZ“.

„Esu labai laimingas galėdamas atvykti čia. Žinau, jog manęs komanda labai norėjo, tai sužinojau iš savo agento. Pabendravus su klubo sporto direktoriumi supratau, kad komanda auganti ir kelianti sau aukštus tikslus. Aš noriu juos padėti įgyvendinti dėl to ir atvykau čia.

Visų pirma noriu padėti komandai pasiekti jos tikslus, nes tik taip galėsiu įgyvendinti ir savo siekius. Stengsiuosi ir darysiu viską, kad komanda būtų laiminga“, – kalbėjo S. Odeoibo.

Ekipoje nigerietis galės debiutuoti jau rytoj per kontrolines rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

TAI ŠITAS NEGRAS SUGEBĖJO KONCERTINĄ PERŠOKTI? MALADIEC

.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS