Išradingumui nėra ribų: kaip jaunieji ukrainiečiai tamsoje žaidžia futbolą | KaunoDiena.lt

IŠRADINGUMUI NĖRA RIBŲ: KAIP JAUNIEJI UKRAINIEČIAI TAMSOJE ŽAIDŽIA FUTBOLĄ

  • 0

Kol visas dėmesys nukreiptas į Katare vykstančią futbolo šventę, visiškai kitaip ją išgyvena karo niokojamos Ukrainos futbolo gerbėjai. Rusams naikinant infrastruktūrą ir vis paliekant šalį be elektros, jaunieji futbolininkai aikštelei apšviesti naudojo automobilio akumuliatorių ir toliau sėkmingai treniravosi, praneša LNK.

„Naudojame automobilio akumuliatorių ir taip įsijungiame bent šiokią tokią šviesą. Kai išsikrauna, vėl įkrauname. Taip galime žaisti maždaug 10 valandų per dieną“, – išradingumu dalijosi Irpinės gyventojas Hlibas Kuianas.

Vos pabaigus treniruotę, visi žaidėjai suskumba į kebabinę. Jos savininkas pranešė, kad lygiai po paros atsirado elektra. Vadinasi, galima vėl žiūrėti Pasaulio čempionatą.

„Vakar absoliučiai neturėjau interneto – visas 24 valandas buvau be jo. Negalėjau mokytis, dirbti, bendrauti su draugais, spręsti kitų reikalų. Blogiausia – negalėjau žiūrėti futbolo“, – sakė futbolo aistruolis H. Kuianas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Šie maždaug 20 metų amžiaus vaikinai galėjo stebėti Anglijos ir Velso akistatą. Tačiau tikina, kad bent kelerias rungtynes dėl rusų atakų teko praleisti.

Gairės: karas Ukrainoje, jaunieji ukrainiečiai futbolas, elektra, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS