Istorinis mačas – draugiškos lygiosios | KaunoDiena.lt

ISTORINIS MAČAS – DRAUGIŠKOS LYGIOSIOS

Atnaujinto Dariaus ir Girėno stadiono veją išbandė ir Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) prezidentas Giannis Infantino ir po daugiau nei 16 metų į šią areną sugrįžęs pasaulio čempionas Fabio Cannavaro.

Persvaros neįtvirtino

G. Infantino žengė į aikštę per draugiškas Lietuvos ir FIFA legendų rinktinių rungtynes, kurių rezultatas buvo palankus abiem komandoms – 2:2, nors mūsiškiai pirmavo 2:0.

Varžovai žaidė du kėlinius po 30 minučių. Įvarčius įmušė Robertas Poškus ir Gražvydas Mikulėnas, argentinietis Estebanas Cambiasso ir portugalas Nuno Gomesas.

„Lietuviai galėjo labiau rotuoti sudėtį – jų gretos buvo gausesnės, be to, kai kurie – gerokai jaunesni nei mes“, – pripažino FIFA ekipai atstovavęs 47-erių ispanas Michelis Salgado, praeityje – Madrido „Real“ gynėjas.

Sukaktis: G. Infantino (dešinėje) pasveikino LFF vadovą E. Stankevičių (kairėje) ir Lietuvos futbolo bendruomenę su narystės FIFA šimtmečiu. / fifa.com nuotr.

Lietuvos komandą sudarė 35 futbolininkai (tarp jų – olimpiniai čempionai Arminas Narbekovas ir Arvydas Janonis, Europos vicečempionas Viačeslavas Sukristovas, 2004-ųjų Čempionų lygos laimėtojas Edgaras Jankauskas, buvęs Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius).

FIFA rinktinėje, įskaičius šveicarą G. Infantino, buvo iš viso 19 žaidėjų, reprezentavusių Braziliją, Ispaniją, Argentiną, Prancūziją, Portugaliją, Maroką, Sakartvelą.

Sprendimas – per 3 sek.

„Džiaugėmės kiekviena žaidimo minute. Manau, kad tai buvo šventė ne vien mums, rungtyniavusiems, bet ir visai Lietuvos futbolo bendruomenei, sirgaliams“, – po simbolinių varžybų kalbėjo buvęs mūsų šalies nacionalinės rinktinės žaidėjas ir strategas Valdas Ivanauskas.

„Gražus vakaras futbolo gerbėjams. Labiausiai džiugu, kad išskirtiniu renginiu galėjo mėgautis vaikai“, – pabrėžė 2004-ųjų Europos vicečempionas N. Gomesas, su Lietuvos rinktine žaidęs ir 2004-aisiais bei pelnęs įvartį (tąkart Setubalyje surengtą draugišką mačą portugalai laimėjo 4:1).

„Kai kolega Edgaras Stankevičius (Lietuvos futbolo federacijos prezidentas – aut. past.) papasakojo man apie tai, ką organizuoja Kaune, apsisprendžiau per tris sekundes, kad atvyksiu, – teigė FIFA vadovas G. Infantino. – Čia viešėjau prieš dvejus metus, per pasaulio salės futbolo čempionatą. Tai buvo puikus renginys, iki šiol iš jame dalyvavusiųjų sulaukiu palankiausių atsiliepimų. Kita vertus, tąkart kalbėjomės ir apie stadionų trūkumą, infrastruktūros problemas. Dabar matyti, kad daug kas pasikeitė į gerą, progresas – akivaizdus, o kelias veda aukštyn. Džiaugiuosi dalyvavęs istorinėje futbolo šventėje.“

Legendų maču paminėtas Lietuvos narystės FIFA šimtmetis.

lff.lt nuotr.

Finale – staigmena

Šventinį futbolo savaitgalį Dariaus ir Girėno stadione vainikavo LFF taurės turnyro finalas.

Užfiksuota staigmena: trofėjų pirmą kartą per savo klubo istoriją iškovojo šalies Pirmoje lygoje rungtyniaujantis Vilniaus rajono „TransINVEST“, 2:1 palaužęs A lygos medalių siekiančią „Šiaulių“ komandą.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju buvo pripažintas „TransINVEST“ legionierius brazilas Henrique Sarmengue Devensas.

Vos antrą sezoną gyvuojančią „TransINVEST“ ekipą treniruoja buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Giedrius Barevičius.


Rezultatai

Draugiškos rungtynės (2 kėliniai po 30 min.). Lietuvos futbolo legendos–FIFA legendos 2:2 (2:0). Įvarčiai: 27 min. R. Poškus (1:0), 30 min. G. Mikulėnas (2:0), 34 min. E. Cambiasso (2:1), 40 min. N. Gomesas (2:2).

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro finalas. Vilniaus rajono „TransINVEST“–„Šiauliai“ 2:1 (0:1). Įvarčiai: 41 min. E. Jankauskas (0:1), 54 min. Y. Kawachis (1:1), 80 min. L. Zingertas (2:1).

GALERIJA

  • Istorinis mačas – draugiškos lygiosios
  • Istorinis mačas – draugiškos lygiosios
lff.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tauta

istorinis apsisaukimas.pencionatui tiek islaidu,geriau vaikams,ukrainai butu dave,bet ne,kaip turmenijos prezidentas Gurbangulis Berdimuhamedovas gedingai viskas atrode,plius sviniaus tampomos marionetes fursetuose ,kaip muses aplink sviniu sokinejo,TAUTOS GEDA!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS