Jauniesiems žalgiriečiams – futbolo pamokos Valensijoje | KaunoDiena.lt

JAUNIESIEMS ŽALGIRIEČIAMS – FUTBOLO PAMOKOS VALENSIJOJE

  • 1

„Įsitikinau, kiek dar privalau padirbėti, kad būčiau geresnis žaidėjas“, – sakė „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos (FA) atstovas Armandas Podskočinas, dalyvavęs Valensijos (Ispanija) klubo treniruočių stovykloje.

Į Valensiją buvo pakviesti trenerio Karolio Palaimos auklėtiniai Jonas Jankauskas ir A. Podskočinas. Jaunių (iki 16 metų) treniruočių stovykloje Ispanijoje dalyvavo 22 žaidėjai iš įvairių pasaulio šalių.

Jaunieji futbolininkai ne vien treniravosi, bet ir bendravo su sporto psichologais, nagrinėjo varžybų vaizdo įrašus, išmėgino jėgas su pagrindine Valensijos akademijos jaunių (iki 16 metų) komanda ir bendraamžiais iš kitų Ispanijos klubų, laisvalaikiu susipažino su turtingos istorijos miestu.

„Mūsų žaidėjams sekėsi puikiai, technikos ir taktikos supratimu pranoko ne vieną bendraamžį. Tokios stovyklos – galimybė įvertinti, kokiomis sąlygomis ir kaip dirba kiti, kur pats esi ir kiek dar reikia dirbti, kad patektum į aukščiausią lygį“, – mintimis dalijosi treneris K. Palaima.

„Tikimės, kad mūsų stovykla buvo praturtinanti patirtis „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos žaidėjams ir padės jiems tobulėti ateityje ne tik kaip sportininkams, bet ir kaip asmenybėms. Džiaugiamės jaunuolių kauniečių atsidavimu ir nusiteikimu“, – teigė Ramonas Mompo, Valensijos futbolo akademijos programų techninis vadovas.

Po stovyklos futbolininkai gavo savo pasirodymų vaizdo įrašų su rekomendacijomis.

„Man, kaip puolėjui, ispanai patarė daugiau žaisti baudos aikštelėje, dažniau smūgiuoti kamuolį galva, – sakė A. Podskočinas. – Rungtyniavome su Valensijos šešiolikmečiais, nieko negalėjome padaryti: jie – itin staigūs, kamuolys pas žaidėjus neužsibūna, vienas ar du lietimai – ir situacija keičiasi.“
„Žaidžiau gynėjų grandyje, nors tikėjausi kitos pozicijos. Varžovai – labai greiti, techniški. Iš pradžių buvo sunkiau, bet netrukus prisitaikiau“, – pasakojo J. Jankauskas.



 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

švinius

Kalnietis, kaip ir jo uošvis (nuvare visa salės futbolą) nuvarys Žalgirį į dugną.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS