Kauniečiai neketina atiduoti taurės tituluotajam „Žalgiriui“ | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI NEKETINA ATIDUOTI TAURĖS TITULUOTAJAM "ŽALGIRIUI"

Kauno “Stumbras” ar Vilniaus “Žalgiris“ – atsakymą į šį klausimą futbolo gerbėjai sužinos jau sekmadienį. Būtent tądien paaiškės, kuri komanda pelnys Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurę, o drauge ir kelialapį į kitų metų Europos lygos atrankos varžybas.

Kai ant svarstyklių ne tik garbė, bet ir UEFA išmoka, siekianti šimtus tūkstančių eurų, ekipų motyvuoti nė nereikia. Ir „Stumbras“, ir „Žalgiris“ veržiasi į kovą. Kauniečiai Alytuje gins titulo nugalėtojų vardą, nes pernai finale patiesė vilniečius. Tiesa, jų Panevėžyje pelnytas įvartis sukėlė nemažai diskusijų, o to mačo teisėjas Saulius Dirda netrukus baigė karjerą.

Vis dėlto prieš šių metų finalininkę akistatą abiejų ekipų strategai akcentavo pozityvius dalykus ir pagarbą varžovams.

„Praėjo metai ir mes vėl susitinkame. Su labai gera komanda „Žalgiriu” ir senu bičiuliu, treneriu Valdu Urbonu. Sekmadienis bus didi diena abiem komandoms. Ją bandome pasitikti tokia pat dvasia kaip ir pernai. Gerbdami „Žalgirį”, žinodami, kad jie yra favoritai ir to neslėpdami. Keliaujame į finalą kovoti dėl rezultato, kaip darėme praėjusiais metais. Darysime viską, kad pateisintume tą didžią mūsų šio sezono kelionę”, - teigė „Stumbro” treneris Mariano Barreto.

„Laukia paskutinis žingsnis taurės link. Turime būti susikaupę ir drausmingi. „Stumbras”, patekdamas į finalą antrus metus iš eilės, parodė, kad turi stabilumą, gerus žaidėjus, gerą komandą. Turi patyrusį trenerį, kuris futbole matė ir šilto, ir šalto. Laukia įdomios rungtynės. „Žalgiris” sieks revanšo. Jam turime būti pasirengę maksimaliai, nes „Stumbro” rezultatai šiais metais A lygoje ir Europoje rodo, kad tai gera komanda ir mes negalime atsipalaiduoti. Taurės turnyro finalas niekada nebūna lengvas”, - aiškino žalgiriečių vairininkas Valdas Urbonas.

Žalgiriečiai gerokai lenkia „Stumbrą“ šalies čempionato rikiuotėje, tačiau taurės turnyras leidžia tikėtis įvairiausių netikėtumų, nes viskas sprendžiama viename mače.

„Gal mes neturime tiek individualiai stiprių žaidėjų, tačiau mūsų komanda gera. Tikiu, kad po rungtynių ja didžiuosimės”, - kalbėjo portugalas M.Barreto.

„Būtent mes esame taurės savininkai. Gal mums bus kiek sunkiau, nes turime titulą apginti. Tačiau eisime į finalą tik pergalės. Nėra kalbų, kad bandytume ištraukti lygiąsias. Mes dirbame ta linkme, jog pasiektume pergalę ir antrus metus taptume čempionais”, - aiškino „Stumbro“ kapitonas Rimvydas Sadauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS