Kauno futbolininkai sensacijos išvengė | KaunoDiena.lt

KAUNO FUTBOLININKAI SENSACIJOS IŠVENGĖ

Kauno „Stumbro“ ekipa nepakartojo Alytaus „Dainavos“ akibrokšto. Kauniečiai nelengvai, bet įveikė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės trečiąjį etapą.

Kaip ir dera vienai sėkmingiausių pastarųjų dviejų metų turnyro dalyvių, „Stumbro“ komanda pasirodymą šio sezono turnyre pradėjo ne nuo pirmųjų etapų, kur žaidžia tik mėgėjai. Vis dėlto ir šeštadienį, trečiajame etape jie patyrė mėgėjų ekipos atkaklų pasipriešinimą.

Kauniečių kelyje šešioliktfinalyje stovėjo kukli „Radviliškio“ komanda. Nedidelio šiaurinės Lietuvos miestelio kolektyvas rungtyniauja tik trečiojoje pagal pajėgumą šalies lygoje. Tiesa, jų gretose yra keletas patyrusių žaidėjų, kaip Justas Gulbinas, užsigrūdinusių ir šalies pirmojoje ir aukščiausioje Lietuvos salės futbolo lygoje.

Tuo tarpu „Stumbras“ į rungtynes atsivežė ne vieną savo lyderį, sėkmingai rungtyniaujantį elitiniame šalies futbolo divizione. Tiesa, svečiai taurės varžybas pradėjo ne itin pakilios nuotaikos. Prieš keletą dienų A lygos pirmenybėse jie patyrė epinį pralaimėjimą kitai Kauno komandai „Kauno Žalgiriui“. Pirmaudami 3:0 jie ne tik iššvaistė pranašumą, bet ir sugebėjo pralaimėti svarbų mačą bei atitolo nuo lyderių ketverto.

Kad ir kaip būtų šeštadienį svečiai iškart ėmėsi spausti varžovus ir jau 5-ąją min. Antonio Belo pasiuntė kamuolį į vartus. Tačiau šeimininkai nesutriko ir netruko atsakyti. Vienas jų išpuolių 13-ąją min. baigėsi taikliu Manto Martyšovo smūgiu – 1:1! Supratę, kad be kovos radviliškiečiai nepasiduos, Kauno klubo futbolininkai darbo ėmėsi iš peties. Jų pastangas vainikavo Lucaso Villelos rezultatyvus smūgis 37 min.

Nors vėliau komandos surengė ne vieną pavojingą ataką, rezultatas nepasikeitė ir „Stumbras“ žengė į ketvirtąjį turnyro etapą. Kauniečiams šios varžybos itin svarbios. Jei jie pakartotų 2017-ųjų metų sėkmę ir iškovotų LFF taurę, drauge jiems atitektų kelialapis į kito sezono Europos lygos varžybas. Tiesa, pernai tą patį tarptautinį bilietą jie pelnė ne taurės turnyre, o A lygoje užimdami 4-ąją vietą. Tačiau šiemet tai padaryti Luiso Martinso auklėtiniams bus kur kas sunkiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS