Klubai aukštumas šturmuos su naujais žaidėjais ir treneriais | KaunoDiena.lt

KLUBAI AUKŠTUMAS ŠTURMUOS SU NAUJAIS ŽAIDĖJAIS IR TRENERIAIS

Vasaros atostogas baigusi „Optibet Pirma lyga“ sirgaliams žada dar daugiau atkaklių kovų bei pažinčių su naujais žaidėjais. Antrąją turnyro dalį klubai pasitiko pasikrovę baterijas ir gerokai papildę savo sudėtis.

Revanšas pavyko

Iš Suvalkijos persikėlęs „TransInvest“ naujokų duetas - Otaras Kobachidzė („MML City“) ir Linas Zingertas („Sūduva“) naudingu žaidimu prisidėjo prie svarbios Vilniaus rajono ekipos pergalės 16-ajame ture. Lygos lyderė savo aikštėje priėmė vieną ambicingiausių varžovų – Klaipėdos „Neptūną“. Pernykščiai vicečempionai tapo vienintele komanda, pirmajame rate patiesusia lygos naujokus(4:2), tad į Širvintas atvyko tikrai ne pralaimėti. Savo ruožtu „TransInvest“ degė noru atsirevanšuoti savo skriaudikams.

Sužaidus pusvalandį šeimininkų kapitonas Linas Pilibaitis įmušė pirmąjį įvartį, bet svečiai netruko atsakyti prancūzo Brice’o Goupy preciziškai taikliu spyriu (1:1). Tačiau antrojo kėlinio pradžioje į aikštę žengę kartvelas O. Kobachidzė ir L. Zingertas gerokai suaktyvino šeimininkų atakas, padėdami pasižymėti Henrique Devensui bei Deividui Malžinskui - 3:1. Naujų kozirių ant atsarginių suolo turėjo ir „Neptūnas“. Bene daugiausia žadantis klaipėdiečių debiutantas -  27 metų atakos grandies žaidėjas Karlas Namnganda. Jis antrajame kėlinyje pasižymėjo galingu spyriu, kuriuo sudrebino šeimininkų vartų konstrukciją. 27 metų legionierius didžiąją karjeros dalį praleido Prancūzijoje, tačiau savo sąskaitoje turi ir 11 mačų atstovaujant Centrinės Afrikos Respublikos rinktinei.

Intriguojanti atomazga

Devynias pergales iš eilės iškovojusio „TransInvest“ klubo pranašumas prieš artimiausius persekiotojus jau peržengė dviženklę ribą. Prie to prisidėjo konkurentų nesėkmės. Antroje vietoje žengiantis ir 10 taškų nuo lyderių atsiliekantis Kėdainių „Nevėžis“ netikėtai sostinėje 0:2 nusileido Vilniaus „Riteriais“ B.

Trečioje vietoje buvusi Marijampolės „MML City“ net 0:5 kapituliavo prieš „Šiaulių“ klubo dublerius. Jaunieji šiauliečiai į Marijampolę atsivežė vos 4 atsarginius, tačiau tai buvo prabanga, lyginant su šeimininkų atsarginių suolu, ant kurio nebuvo nė vieno žaidėjo.

Suvalkiečių pralaimėjimas juos nustūmė nuo trečiojo laiptelio, kurį užėmė Plungės „Babrungas“. Plungiškiai taip pat balansavo ant pralaimėjimo ribos Garliavoje, pagrindinį mačo laiką baigę atsilikinėdami 2:3. Tačiau teisėjo pridėtų akimirkų pakako, kad brazilas Luizas Gustavo Vieira rezultatą išlygintų, o Eridanas Bagužas išplėštų pergalę 4:3.

Sudrebino permainos

Šanso pagerinti turnyrinę poziciją nepraleido ir Kretingos „Minija“. Žemaičiai savo tvirtovėje 2:1 pranoko Kauno „Be1 NFA“ klubą ir su 27 taškais jau kėsinasi į ketvirtąją vietą. Tuo tarpu kauniečiai su 18 taškų nugrimzdo į 11-ąją poziciją, tad ėmėsi radikalių permainų. Vietoje keletą sezonų „Be1 NFA“ futbolininkus treniravusio ispano Pablo Rioso Freire buvo oficialiai pristatytas naujas strategas. Juo tapo specialistas iš Portugalijos Miguelis Machado. Vairininkas per savo karjerą yra dirbęs ne tik gimtinėje, bet ir Estijoje, o taip pat ir egzotiškesnėse šalyse - Kinijoje bei Saudo Arabijoje.

Būrys naujokų startavo ir Panevėžio „Ekrano“ gretose. Panevėžiečiai svečiuose 3:2 patiesė Vilniaus „Žalgirį“ B, o du įvarčius nugalėtojams pelnė debiutantai – nigerietis Adewale Obalola ir Karolis Mantinis. 16-ajame ture visas 90 min. aikštėje išlakstė ir kitos Aukštaitijos komandos - „Panevėžio“ B naujokai 21-erių italas Edoardo Pompilio ir jo bendraamžis iš Kolumbijos Ronaldas Arboleda. Panevėžiečiai su Vilniaus BFA pasidalino po tašką – 1:1.

Kovingomis lygiosiomis (0:0) baigėsi ir „Kauno Žalgirio“ B bei „Jonavos“ susitikimas. Lygos autsaideriams jonaviečiams tai buvo vos 8-asis šį sezoną iškovotas taškas.

GALERIJA

  • Klubai aukštumas šturmuos su naujais žaidėjais ir treneriais
Gairės: futbolas, Be1 NFA
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS