Kontrolinėse rungtynėse – „Riterių“ pralaimėjimas „Liepajai“ | KaunoDiena.lt

KONTROLINĖSE RUNGTYNĖSE – „RITERIŲ“ PRALAIMĖJIMAS „LIEPAJAI“

  • 0

Naujajam A lygos sezonui besiruošiantys Vilniaus „Riteriai“ pirmose metų rungtynėse 0:2 nusileido svečiams iš Latvijos „Liepaja“ klubo futbolininkams.

Mindaugas Čepas pirmosioms rungtynėms pasirinko tokią starto sudėtį: T.Simaitis; V.Borovskij, R.Šveikauskas, D.Barauskas, A.Levšinas; T.Dombrauskis, M.Ramanauskas, J.Marazas, D.Virkšas; D.Kazlauskas, M.Ashiru.

Dvikova prasidėjo milžiniška sparta. Atrodo, kad svečiams iš Latvijos „Riterių“ pasiūlytas tempas visai tiko. Nuo pirmųjų minučių spausdami varžovus bronziniai A lygos prizininkai neretai perimdavo kamuolį. Kitais atvejais neretai leisdavo varžovams labai greitai pereiti į kontratakas. Rungtynėse netrūko broko, tačiau tai galima pasakyti apie abi komandas.

Pirmasis dvikovos įvartis krito 13 – ąją susitikimo minutę, kai nespėjusius išsidėstyti gynyboje vilniečius varžovai nubaudė puikiu smūgiu iš šešiolikos metrų į apatinį vartų kampą.

Praleistas įvartis žaidimo nepakeitė. Ir toliau „Riteriai“ stengėsi išnaudoti savo greitį, ir toliau savo galimybių ieškojo kraštais. Tiek teritorinė, tiek žaidybinė persvara priklausė Riteriams, o varžovai ir toliau ieškojo būdų kontratakuoti. Kėliniui baigiantis, „Liepaja“ pradėjo žaisti geriausią savo rungtynių atkarpą, tačiau jos metu progų nesukūrė.

Po pertraukos abiejų komandų treneriai stipriai pakeitė sudėtis. Iš „Riterių“ starto vienuoliktuko liko vienintelis M.Ashiru. Galimybė debiutuoti buvo suteikta šešiolikmečiui Motiejui Burbai, likę žaidėjai komandai atstovavo ir pernai.

Sužaidus vos minutę antrajame kėlinyje, vienas prieš vieną atsidūrė Mindaugas Grigaravičius, kurio smūgiuotą kamuolį ištraukė fantastiškai sužaidęs „Liepajos“ vartininkas. Netrukus po to paties M.Grigaravičiaus pakelto kamuolio nuo kampinio gairelės „Riteriai“ vėl vos neišlygino rezultato. Deja, ties tuo aikštės šeimininkų progos ir baigėsi.

Žaidimas išsilygino, iš esmės vyko be vartų, bet sėkmė lydėjo Liepojos futbolininkus. Po standartinės situacijos antrojo kėlinio viduryje jie padvigubino skirtumą ir tuo rungtynes buvo galima baigti.

Per likusį laiką labiausiai įsiminė klaidos. Itin užtikrintų šansų pakeisti rezultatą neturėjo nei vieni, nei kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS